Lagerbäck om Nordtveit: – Snakk om det mentale er kanskje litt mer aktuelt for ham nå

London, Storbritania 20170322.
Fotballandslaget trener i London  før kampen mot Nord-Irland som spilles søndag. Lars Lagerbäck t. h sammen med Håvard Nordtveit t.v
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

London, Storbritania 20170322. Fotballandslaget trener i London før kampen mot Nord-Irland som spilles søndag. Lars Lagerbäck t. h sammen med Håvard Nordtveit t.v Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Håvard Nordtveit har hatt en marerittuke. Landslagssjef Lars Lagerbäck mener landslagsspilleren delvis måtte betale prisen for en kollektiv miss på Anfield.

DEL

FOTBALL: Nordtveit spilte fra start i Bundesliga-åpningen. Han ble byttet ut i mesterligaomspillet borte mot Liverpool noen dager senere.

Det skjedde allerede etter 23 minutter på 0–3. Sist helg var han ikke med i Hoffenheim-startoppstillingen i Bundesliga. Han satt på benken hele kampen.

– Hvordan håndterer dere en slik situasjon når en spiller har hatt slike opplevelser?

– Vi gjør ikke noe spesielt utover hva vi alltid gjør. Vi snakker litt om de mentale bitene, som kanskje kan være litt ekstra aktuelle i hans tilfelle nå, sier landslagssjef Lars Lagerbäck på NTBs spørsmål.

– Det jeg vil si til ham, er at om man stiller opp på den måten (som Hoffenheim gjorde) mot den spillestilen Liverpool......Ja, han var involvert i ett mål etter hva jeg mener. Ellers var det jo mer hele lagets forsvarsspill som kanskje ikke var det mest effektive om jeg får uttrykke meg forsiktig.

Ut

Det er dårlige nyheter for Lagerbäck at Nordtveit ryker ut i klubblaget. Haugesunderen har vært en potet på landslaget i flere år, men Lagerbäck hadde blinket ham ut primært som forsvarer.

Han spilte midtstopper både mot Tsjekkia og Sverige i juni.

Norge slipper inn for mange mål, og baklengssnittet må ifølge Lagerbäck trolig halveres – til rett under ett – om det skal bli norsk A-sluttspill i årene som kommer.

Norge møter Aserbajdsjan på Ullevaal fredag og Tyskland i Stuttgart mandag. Begge kampene er VM-kvalifisering der de norske gutta allerede så godt som er uten sjanser til å avansere.

Sluttspillet går i Russland om et snaut år.

Artikkeltags