Gå til sidens hovedinnhold

Hekta på hus

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjære Haugesunds Avis. Kan man som abonnent be om å få slippe flere stort oppslåtte reportasjer om folk som har kjøpt seg hus – i alle fall for en stund.

Jeg begynner å bli grundig lei av alle disse «kjøpte hus» / «fant drømmehuset»/«vant budkrigen»- oppslagene med inngående beskrivelse av trapper og vinduer, benker og bord, oppussing og fargevalg og utsikt, samt poserende kjempefornøyde, kjøpere som stortrives, som avisen fyller sidene sine med. Særlig sensasjonelt er det hvis huset ligger på den andre siden av kommunegrensa for kjøperens tidligere bolig.

Da blir det stort førstesideoppslag og reportasje over to sider inni avisa.

Mener avisen at det er av stor allmenn interesse at noen har kjøpt seg et hus?

Det skjer jo hele tida.

Er det ikke nok at abonnentene må bla seg gjennom utallige sider med husannonser i tillegg til 4-5 sider med småannonser fra ulike virksomheter, slik at man lurer på om man leser en gratisavis eller en avis man betaler for?

At tilbudene på boligmarkedet legges ut i avisen, er greit nok, og sikkert viktig. Avisen nyter godt av det. Men hvorfor avisen selv stadig vekk må bidra med å fortelle hvor stas det er at folk kjøper seg en bolig, er vanskelig å forstå.

I et samfunn og i en verden der det saktens er nok av viktige saker å ta fatt i, også lokalt, blir dimensjonen av dette stoffet om huskjøp og drømmehus ganske feil.

Det skapes et inntrykk av at trivsel henger sammen med å bo mest mulig perfekt.

Også en avis spiller en rolle som «influenser» – påvirker.

I dag er vi klar over at det er nødvendig å redusere vårt forbruk. Den særnorske hangen til stadig oppussing, ivrig støttet av all reklame for alskens innredningsartikler, gjør at boligprodukter er blant det som kastes mest.

Da trenger ikke avisen å bidra til en trend som øker vårt forbruk.

Kommentarer til denne saken