Gå til sidens hovedinnhold

Hektet av i gullkampen

Olaug Tvedten og Avaldsnes tapte toppkampen mot Rosenborg i Trondheim.

FOTBALL: Etter en jevnspilt 1. omgang, var Rosenborg klart best etter pause i toppkampen mot Avaldsnes. Dermed endte det 3-1 til trønderne og Avaldsnes er trolig ute av gullkampen.

Med to serierunder igjen, er Avaldsnes tre poeng bak ubeseirede Rosenborg. Vinner Vålerenga mot LSK søndag kveld vil de være fire poeng foran Avaldsnes.

To endringer i startelleveren

I forrige serierunde, for to uker siden, slo Avaldsnes LSK 3–1 på bortebane. Trener Thomas Dahle gjorde to endringer på startelleveren fra den kampen. Katrina Gorry var ikke med til Trondheim, mens Andrea Norheim ble henvist til en plass på benken denne gangen. Inn på laget kom Ylinn Tennebø og Frida Magnusdottir. Sistnevnte hadde et kampavgjørende innhopp mot LSK.

Nøkkelspiller Olaug Tvedten måtte reise skadet hjem fra landslagssamling nylig, men var friskmeldt og klar for toppkamp.

Dermed startet Avaldsnes med disse elleve i Trondheim: Victoria Esson – Nathalie Utvik, Clare Polkinghorne, Robyn Decker, Hanna Dahl – Rasheedat Ajibade, Ylinn Tennebø, Olaug Tvedten – Frida Magnusdottir, Elise Thorsnes, Anna Jøsendal.

Rosenborg, som ledes av Steinar Lein, stilte uforandret fra laget som spilte uavgjort mot serieleder Vålerenga forrige serierunde.

Tidlig Rosenborg-scoring

Avaldsnes startet friskt. Karmøylaget var aggressive og vant flere ganger ballen godt inne på Rosenborgs halvdel. Det ble derimot ikke noe mer enn et par farlige dødballer ut av det.

I stedet var det hjemmelaget Rosenborg som skulle score på sin, og kampens, første målsjanse. Et innlegg fra Kristine Minde på Rosenborgs venstreside, fant Lisa-Marie Karlseng Utland foran mål. Rosenborgs høyrekant klarte å riste av seg Hanna Dahl og styrte ballen elegant i mål med yttersiden av foten. Dermed 1–0 til Rosenborg før kvarteret var spilt.

Etter scoringen beholdt hjemmelaget styringen på kampen. I drøyt ti minutter hadde Avaldsnes nok med å forsvare seg, og de gjorde det godt nok til å forhindre Rosenborg i å komme til noen store sjanser.

I det 27. minutt skapte så Avaldsnes sin første store målsjanse. Ajibade startet på egen halvdel og kombinerte fint med både Magnusdottir og Thorsnes på sin vei framover i banen. Hun slo så ballen lavt foran mål og Anna Jøsendal var svært nær ved å skli ballen i nettet fra kort hold. I stedet trillet ballen like utenfor.

1-1 i stedet for 2-0

Etter en drøy halvtime jublet Rosenborg for 2-0, men assistentdommeren hadde flagget oppe for at ballen hadde vært ute av spill i forkant. TV-bildene ga ikke noe klart svar på om den ballen var ute, men om ballen var ute av spill var det marginalt.

I stedet for 2-0 til Rosenborg, skulle det bli scoring i motsatt ende like etterpå. En godt slått corner av Olaug Tvedten ble stanget i mål av midtstopper Clare Polkinghorne. Den 31 år gamle midtstopperen fra Australia har vært meget god for Avaldsnes i år og for en anledning å score sitt første mål for klubben.

Fem minutter før pause var Avaldsnes heldige som ikke havnet under. Etter et langt framspill lurte målscorer Utland seg mellom keeper Esson og midtstopper Decker. Hun fikk ballen med seg rundt Esson, men klarte ikke å avslutte under tverrliggeren. En kjempesjanse for Rosenborg.

Brukte samme oppskrift igjen

Ingen av lagene gjorde noen bytter i pausen og 2. omgang startet uten at noen av lagene klarte å feste noe grep om kampen. Avaldsnes var farlig frampå etter drøyt fem minutter, men Hanna Dahl ble avblåst for offside.

Et kvarter ut i omgangen fikk Elise Thorsnes se det gule kortet etter en felling midt på banen.

Kort tid etter slapp Avaldsnes Kristine Minde til på Rosenborgs venstreside igjen. Akkurat som på 1-0-målet, slo hun et godt innlegg mot Utland. Hanna Dahl markerte Utland, men klarte ikke å hindre landslagsspilleren i å heade inn 2-1.

Rosenborg hadde flere store sjanser til å øke ledelsen, men keeper Esson stoppet på fint vis de forsøkene som kom.

Tre minutter før slutt ble derimot Esson satt ut av spill på en dødball. Avaldsnes-keeperen så ut til å bli løpt i senk av en Rosenborg-spiller og gikk i bakken. Hjemmelagets midtstopper Ina Vårhus headet ballen i mål, mens Esson ble liggende på bakken.

Dommer og assistentdommer hadde en lengre diskusjon på sidelinjen mens Esson ble sett til av medisinsk personell, men det endte med at dommer Zangeneh godkjente scoringen. Dermed 3-1 til Rosenborg.

De siste minuttene kontrollerte Rosenborg seieren inn.

Etter en jevn 1. omgang, var Rosenborg det klart beste laget etter pause og vant fortjent.

Dermed er Rosenborg tre poeng foran Avaldsnes med to serierunder igjen. Vålerenga og LSK møtes senere søndag kveld. Vinner Vålerenga den kampen tar de serieledelsen tilbake. Avaldsnes beholder 3. plassen uansett hvordan det oppgjøret ender.

Kampfakta

Rosenborg – Avaldsnes 3–1 (1–1)

Toppserien

Koteng Arena

Mål: 1–0 Lisa-Marie Karlseng Utland (14), 1-1 Clare Polkinghorne (33), 2-1 Lisa-Marie Karlseng Utland (61), 3-1 Ina Vårhus (87)

Målsjanser: 7–2

Gult kort: Ina Vårhus, Rosenborg, Elise Thorsnes, Avaldsnes

Dommer: Sarah F. Zangeneh, Nordstrand

Tilskuere: 175

Avaldsnes (4-3-3): Victoria Esson 5 – Nathalie Utvik 4 (Selma Løvås fra 90.), Clare Polkinghorne 5, Robyn Decker 4, Hanna Dahl 3 – Rasheedat Ajibade 5, Ylinn Tennebø 4, Olaug Tvedten 5 – Frida Magnusdottir 3 (Andrea Norheim fra 70.), Elise Thorsnes 4, Anna Jøsendal 3

Kommentarer til denne saken