Gå til sidens hovedinnhold

Helsedirektoratet: Maks fem får trene sammen – på to meters avstand

Artikkelen er over 1 år gammel

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at ikke flere enn fem får trene sammen og at de som trener må holde en avstand på to meter til hverandre.

KORONA: Helsedirektør Bjørn Guldvog firte ikke på kravene til smittevernreglene da han møtte pressen sammen med idrettspresident Berit Kjøll i Oslo onsdag. Han sa at det er forbudt å drive organisert trening der det er fare for nærkontakt. Det er ikke lov til å arrangere kamper av noe slag.

Helsedirektøren poengterte at det ikke er lov å bruke garderobe.

– Alle typer idrettsaktiviteter må gjøres på en måte som sikrer at helsemyndighetenes anbefalinger om samling av personer og samling i grupper, overholdes. Når vi samles, så bør vi ikke være mer enn fem personer, og hver og en bør holde en avstand på minst to meter, sa Guldvog, som presiserte at anbefalingene gjelder aktiviteter både innendørs og utendørs.

Tydeligere

Idrettspresident Kjøll påpekte at regelverket heretter blir mer tydelig.

– Det er helt avgjørende at idretten forholder seg strengt og tydelig til de kjørereglene som offentlig helsemyndigheter bestemmer. Vår viktigste oppgave er å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset, sa Kjøll.

Hun sa at Norges idrettsforbund sterkt oppfordrer til at det er voksne til stede når barn og ungdom trener og som kan påse at smittevernreleene overholdes.

– Vi anbefaler at det ikke benyttes kollektivtransport til og fra aktiviteten.

Koronavett

Hun sa at NIF vil utarbeide et felles regelsett for alle idretter.

– I tillegg vil vi utfordre alle våre 55 særforbund om å utarbeide koronavett-regler innenfor sin idrett, sa Kjøll.

Helsedirektør Bjørn Guldvog sa at det fra helsemyndighetene ikke er avgjørende om idrettsaktivitet gjøres organisert eller ikke.

– Antakelig er det mye bedre om det er organisert, for da får vi sikkerhet for at det er voksne personer og idrettsledere som følger dette, sa Guldvog.

På direkte spørsmål sa helsedirektøren at det er mulig for for eksempel fotballgrupper å ha mange på banen samtidig, men at de må deles opp i grupper på maksimum fem personer, og at alle som deltar må holde to meters avstand til hverandre og de andre gruppene.

Kommentarer til denne saken