Gå til sidens hovedinnhold

Helsepersonell bør ta vaksinen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Helsepersonell som ikke vil ta koronavaksinen bør bli omplassert. Det er liv det er snakk om.

Man kan til en viss grad forstå at flere som ikke jobber innen helsesektoren er skeptisk til å vaksinere seg. For når ikke alltid fagfolkene er enige om hva som er det beste for folk, kan man heller ikke forvente at den vanlige kvinne og mann på gata skal vite det.

Samtidig har det vært så mye informasjon om koronapandemien at de bør tenke på at de kan smitte andre, samt å bli smittet selv. Med de ofte langvarige plagene det fører med seg.

Argumentene til de som ikke vil ta sprøytene er ofte at også de som er vaksinerte kan bli smittet, noe de har rett i. Men de som har tatt vaksinen vil få langt mindre plager, ifølge helsemyndighetene. Bare det er en god nok grunn til å følge anbefalingene om å vaksinere seg. Dessuten blir de fleste vaksinerte ikke smittet.

Det er ofte stahet som gjør at mange ikke vaksinerer seg. Det er en del av den menneskelige naturen. Men at helsepersonell som jobber med smittede, nekter å ta den, er langt mer vanskelig å forstå.

I privat sektor ville de trolig ha fått valget mellom vaksine eller å finne seg en annen jobb. Men ettersom de fleste helsearbeidere har jobb i det offentlige vil de slippe å ta et sånt valg.

Det er det offentlige Norge i et nøtteskall.

Kommentarer til denne saken