LANGRENN: Johaugs comebackmesterskap etter dopingutestengelsen ble akkurat den suksesshistorien de fleste på forhånd spådde. Tre indviduelle gull og sølv på stafetten ble fasiten.

Lørdagens tremil ble en parademarsj for 30-åringen fra Dalsbygda, som kunne juble for en av tidenes største seiersmarginer på en VM-tremil for kvinner. Sølvvinner Ingvild Flugstad Østberg var slått med 36,8 sekunder.

Ingvild Flugstad Østberg tok sølvet og reiser dermed hjem fra Seefeld med fem medaljer, tre sølv og to bronse. Gjøvik-jenta avgjorde sølvduellen mot det svenske stjerneskuddet Karlsson i avslutningen.

19 år gamle Karlsson, som fortsatt er junior, tok VM-medalje i karrierens aller første internasjonale tremil.

Slapp etter fem kilometer

Therese Johaug satte som ventet opp høy fart fra start på tremila. Det ga raskt de fleste av utfordrerne store problemer.

En håndfull løpere, blant dem de svenske stjerneskuddene Ebba Andersson og Frida Karlsson, bet seg en kort stund fast i ryggen på Johaug, men etter fem kilometer takket den store forhåndsfavoritten for følget.

Siden så forfølgerne kun ryggen på 30-åringen fra Dalsbygda. Johaug tok dermed Norges femte strake tremilsseier i VM-sammenheng for kvinner. 30-åringen har selv stått for tre av gullene.

Sist en VM-tremil for kvinner ikke endte med en norsk utøver på toppen av seierspallen var i Liberec i 2009. Da tok Justyna Kowalczyk gullet.

Marit Bjørgen tok gullet både i Lahti-VM for to år siden og Pyeongchang-OL sist vinter da Johaug var utestengt. Johaug vant både VM-tremila i Falun i 2015 og i Holmenkollen fire år tidligere.

Tangerte gullrekorden

Lørdagens gull var Norges 11. i Seefeld-VM. Det er en tangering av den gamle gullrekorden fra Falun-VM i 2015.

Slått ble samtidig den norske medaljerekorden i VM. Medaljene til Østberg og Johaug var nummer 20 og 21i Seefeld. Så mange medaljer har Norge aladri tatt i et ski-VM. Både i Falun og under verdensmesterskapet på hjemmebane i Oslo i 2011 ble det 20.

Det var den tidligere bestenoteringen.

Med flere øvelser igjen kan Seefeld-eventyret også bli tidenes gull-VM sett med norske øyne.