FOTBALL: Kopervik IL var klar til å huse FKH i kvartfinalen i NM. Den godbiten gikk ad undas da FKH tapte 3–1 mot Brann i åttedelsfinalen.

Nå blir det en fin erstatning på det nye og flotte anlegget på Åsebøen. For lørdagens kamp mellom Avaldsnes og Lyn i Toppserien for kvinner er flyttet fra Avaldsnes idrettssenter til Åsebøen stadion i Kopervik.

Det ble bekreftet på fotball.no tirsdag formiddag.

Selv la Avaldsnes Toppfotball ut en melding på egen hjemmeside tirsdag morgen med følgende tittel: Avaldsnes-Lyn flyttes?

Der skriver de:

«Vinteren på Haugalandet er seiglivet i år, og det kan få følger for årets første hjemmekamp i Toppserien. Kampen flyttes sannsynligvis fra Avaldsnes Idrettssenter og til Åsebøen Stadion i Kopervik. Grasbanen på Skeie trenger enda et par uker før den er klar for sesongstart.

– Banen kan nok brukes, men dette vil forringe kvaliteten på banen gjennom hele vår og forsommeren, uttaler daglig leder Norvald Kaldheim i Avaldsnes Toppfotball.

– Derfor satser vi på at Norges Fotballforbund godkjenner flytting til Kopervik, sier Kaldheim.

Åsebøen Stadion mangler et sikkerhetssertifikat, som er et krav fra NFF på anlegg i toppfotballen. Videre har NFF påpekt at anlegget ikke har innbytterbenker som gir utsikt over hele banen. Pluss et par andre småting som opplyser Kaldheim, men klubben satser på velvilje fra NFF på disse punkter slik at Åsebøen kan godkjennes. Også TV2, som har TV rettigheter, må godkjenne flytting av kampen.»

Takker Kopervik IL

Sportssjef i Avaldsnes Toppfotball, Rune Lothe, sa dette til Haugesunds Avis – før den endelige bekreftelsen fra Norges Fotballforbund hadde tikket inn:

– Alt tyder på at kampen spilles på Åsebøen. Og vi setter stor pris på velviljen fra Kopervik IL. Vi vil heller spille på en god kunstgrasbane enn en dårlig grasmatte.

Avaldsnes åpnet sesongen med å tape 0–4 borte mot LSK Kvinner lørdag.

Nå venter Lyn i andre serierunde. På Åsebøen i Kopervik.

Håper på over 500

Daglig leder i Kopervik IL, Anders Holgersen, hadde ikke fått bekreftelsen da Haugesunds Avis opplyste ham tirsdag formiddag.

– Så flott, da! Vi er klar til å ta imot. Og dette blir veldig kjekt både for Kopervik IL, byen og forhåpentlig Avaldsnes. Nå skal vi promotere arrangementet så godt vi kan og prøve å få inn fleste mulig tilskuere for å skape en god ramme for spillerne, sier Holgersen.

Åsebøen stadion har 910 seter under tak på hovedtribunen.

– Det var nesten 500 tilskuere da herrelaget serieåpnet lørdag. Vi håper å bikke det når Avaldsnes kommer på besøk, sier Holgersen.

Han forteller at inntektene fra billettsalg og kiosksalg tilfaller Kopervik IL.

– En ekstra grunn for å få inn flest mulig tilskuere, sier Anders Holgersen.

Avaldsnes hadde et gjennomsnittlig tilskuertall på 354 på sine hjemmekamper i fjor.