HAUGESUND: Uhøvla julegarp har blitt arrangert på Høvleriet i samarbeid med Sondre F. Dales minnefond i flere år, og er blitt en populær romjulstradisjon for pop- og rockinteresserte.

I år blir det liveopptredener fra tidlig kveld til sent på kvelden tirsdag 27. desember. Her deles det også ut et talentstipend i Utøya-offer Sondre F. Dales ånd.

I år spiller følgende artister på Høvleriet.

Longfield & Super Skeleton er bandet til Jarle Langåker. De er plateaktuelle og beskrives som et dedikert og hardtarbeidende band som lever og ånder for musikken og rockens sjel. En gjeng som gjør absolutt alt selv.

Bo Milli er tidligere kjent som Emilie Østebø fra Torvastad og er allerede å høre på radio. Gitaristen og låtskriveren har brukt 2021 til å jobbe i studio og produsere en debut-EP sammen med Odd Martin Skålnes (Aurora, Sigrid, Sløtface).

Kulthelten Rossman er artisten som den litt rare tanten din elsker, men som også din lillebror har plakater av på veggene, skriver arrangørene. Med en blanding av viser, rock og americana har han gått til hjertet på mange. Rossman tar med seg hele rockeorkester til Haugesund i romjulen.

Radio 102-favoritten Tuva Simensen fra Haugesund er forankret i klassisk singer/songwriter tradisjon. Likevel har hun en sterk dragning mot det utradisjonelle og ustrukturerte alternative lydbildet med tydelig inspirasjon fra rock og indiemusikk. Stemningen i musikken beskrives som melankolsk og desperat.

The Bundy Bunch stiller med erfaring fra tidligere band og trioen møtes i en skitten og uanstendig forening av raske låter, spille over egen evne med stil, og jobbe uten særlig med midler. De har så langt rukket å gi ut to singlelåter.

Ane Kvinnesland fra Tysvær og Marie Kvammen er duoen ILU. De lager låter med inspirasjon fra livet, omgivelser, bøker og mange forskjellige artister. Som sjanger lener de seg mest mot singer/songwriter og indie.