Gå til sidens hovedinnhold

Highasakite og teater venter på deg

Artikkelen er over 1 år gammel

Highasakite spiller i Sandic Maritim Hall, og Shakespeare på pub kan du se i Staalehuset.

FILMPREMIERER

«HUSTLERS»: Inspirert av den virale New York Magazine-artikkelen, følger «Hustlers» en gjeng tidligere strippere som slår seg sammen for å la sine Wall Street kunder smake sin egen medisin. Kvinnene er lei av at systemet er mot dem, og at det aldri går veien. De finner opp en «cocktail» som gjør kundene hjelpeløse mot deres sjarm.

«I MORGEN DANSER VI»: Merab er en dedikert og talentfull ung danser. Han danser georgisk nasjonaldans med sin partner Mary, og drømmer om en plass i nasjonalkompaniet. En dag snus tilværelsen hans opp ned. Det er den dagen karismatiske Irakli dukker opp og blir Merabs fremste rival, og hans største fascinasjon.

«ILDENS ANSIKT»: Frank er nyutdannet brannmann i Paris. Han er lykkelig gift og far til tvillinger. På et av hans første ekte brannoppdrag er hans kolleger omgitt av flammer. Brannen akselererer og Frank blir sperret inne av flammene. Han våkner senere opp på en spesialavdeling for brannskade, og det går opp for ham at hele ansiktet har «smeltet» bort under brannen. Brått tar livet hans en annen retning.

«JUDY»: Nøyaktig 50 år etter at sanglegenden Judy Garlands altfor tidlige død, portretteres og synges hun av Oscar-vinner Renée Zellweger. Året er 1968 og hun forbereder seg til en rekke show i London. Filmen utspiller seg da sangikonet er kun 46 år gammel, og hun har allerede levd et langt, turbulent liv i showbusiness.

«ZOMBIELAND – DOUBLE TAP»: Et tiår etter «Zombieland» har regissør Ruben Fleischer samlet stjernegalleriet Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin og Emma Stone igjen. I denne oppfølgeren følger vi karakterene gjennom et komisk kaos som strekker seg fra Det hvite hus til Heartland der de slåss mot en ny type zombie.

KONSERTER

HIGHASAKITE

Haugesund, fredag: Highasakite slapp sitt forrige album «Uranium Heart» i februar. Fredag står bandet på scenen i Scandic Maritim Hall, og mye tyder på at det blir full sal og god stemning.

PLATESLEPP CECILIE ANNA

Stord, fredag: Cecilie Anna kommer med ny plate «New Bird». Den blir lansert på Sykkel & Kaffi i Leirvik. Hun har sluppet flere singler i forkant om kommer til å fortelle om prosessen, fra sangskriving til utgivelse.

STORD JAZZKLUBB

Stord, fredag: Det norsk- svenske souljazzbandet med base i Oslo har hatt stor suksess med sin utadvendte og svingende stil. Dette er ifølge musikerne selv, bandet som aldri går av scenen i tørr smoking. Konserten går i regi av Stord Jazzklubb på Grand Hotell.

FLYTTEN PUB

Haugesund, fr.-lø.: Cooleths spiller fredag og Dangerface lørdag på Flytten pub.

SOL HEILO

Haugesund, fredag: Sol Heilo har hatt en lang karriere med Katzenjammer. Nå er hun soloartist, og mange ble kjent med henne gjennom «Hver gang vi møtes» på TV 2. Hun spiller på Byscenen fredag med bandet sitt.

LØRDAGSJAZZ MED THE REAL THING

Haugesund, lørdag: The Real Thing spiller under lørdagsjazzen på Høvleriet. Siden starten 1992 har The Real Thing spilt mer enn 1 500 konserter og solgt over 55.000 plater med hardt- svingende, orgelbasert souljazz, inspirert av storheter som Jimmy Smith, Jack McDuff, George Benson.

JUBILEUMSKONSERT MED HAUGESUND JANITSJAR-

ORKESTER

Haugesund, lørdag: Haugesund Janitsjarorkester markerer at korpset er 100 år med konsert i Scandic Maritim Hall. Urframføring av «Havet Vester Ute» av Bjørnar Utne-Reitan. Martin Kinn er dirigent og Thor Magnar Thorsen er konferansier.

KLENGENAVN

Haugesund, lørdag: Byens eget band med tekster på haugesundsk, Klengenavn, spiller på Høvleriet.

HANNE BOEL AKUSTISTISK TRIO

Haugesund, lørdag: Hanne Boel kommer med nytt album i høst. Utgivelsen følges opp av en akustisk turné der Hanne Boel har med seg gitaristene Jens Runge og Jacob Funch. Festiviteten lørdag.

EVA WEEL SKRAM

Haugesund, søndag: De siste par årene har Eva Weel Skram for blitt en av landets aller mest folkekjære artister. Helt siden Eva begynte å synge på morsmålet etter deltakelsen i «Hver gang vi møtes», har det gått slag i slag for Sogndalsjenta. Hun spiller garantert låter du har hørt i Festiviteten søndag.

ORGELKONSERT

Bømlo, sømdag: «På det store hav me siglar» heter orgel- konserten i Bremnes kyrkje søndag.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED- GALLERI Haugesund, fr.-sø.: Kirsten Opstad viser utstillingen «Resten av kroppen i Billedgalleriet i regi av Haugesund Kunstforening. Utstillingen omfatter i alt 75 selvportretter av kunsten som kommer fra Jæren og bor i Oslo.

KARMSUND FOLKEMUSEUM Haugesund, fr.-sø.: «D. D. S. Ø-I-F – Dyr du skulle ønske ikke fantes» er en utstilling som er basert på dyr fra Jo Nesbøs bøker om Doktor Proktor. Fra slanger til det skumle namibiske neshornet. Utstillingen blir stående ut desember.

KARMSUNDUTSTILLINGEN

Karmøy, lø.-sø.: Årets Karmøyutstilling på Kopervik videregående skole byr blant annet på verk av Ari Behn – og mange andre kunstnere.

SVEIOUTSTILLINGEN

Sveio, lø.-sø.: Førde Kvinne- og familielag inviterer til Sveio- utstillingen på Førde samfunnshus denne helgen. Hit kommer 13 utstillere med ulike arbeid innen kunst og brukskunst: tre, glass, tekstil, keramikk og maleri. Blant utstillerne finner vi Arnfinn Hovland, Åse Ottesen og Edith Odden.

KOLNESUTSTILLINGEN

Karmøy, lø.-sø.: Kunst og håndverk finner du på helgens Kolnesutstullingen på Kolnes Grendahus.

TYSVÆRTUNET Tysvær, fr.-sø.: Bodil Sund fra Karmøy har utstilling i galleriet i Tysværtunet og viser tekstilkunst. Utstillingen står til 28. oktober.

GALLERI GIGA

Stord, lørdag: Alexander Stub åpner utstilling i Galleri Giga og viser fargesterke bilder.

GALLERI RYVARDEN

Sveio, søndag: Per Flatøy fra Sagvåg på Stord stiller ut kulltegninger og grafikk i galleriet på Ryvarden Kulturfyr.

SCENE

SONGLAGET STORDABUEN

Stord, lø.-sø.: Denne helgen byr Songlaget Stordabuen på musikalen «Stord, verda og musikken- 70 åra i kulturhuset.

TEATER

«EN MIDTSOMMERNATTS DRØM»

Haugesund, fr.-lø.: Haugesund Teater har premiere på Shakespeares kjente komedie «En midtsommernatts røm» på Tønneloftet på Staalehuset. En forviklingskomedie nyskrevet og regissert av Erlend Samnoen, kjent fra «Stormen» på Vibrandsøy. En vill og vakker oppsetning, en totalopplevelse av musikk, dans, sang og teater, over Haugesund Teater.

«DEN UTROLIGE HISTORIEN OM ... OPPDAGERNE!»

Haugesund, lørdag: Den utrolige historien om ...» er Scenekrafts første teaterprosjekt rettet mot barnepublikummet. Nina Sele og Elsa Aanensen lager med dette en liten teaterføljetong med fire forestillinger under samme konsept. Forestillingene henger sammen ved at det er de samme fortellerkarakterene vi møter i hver forestilling.

FESTIVALER

TYSVÆR SKREKKFEST

Tysvær, fr.-sø.: Tysvær skrekkfest går denne helgen i Tysværtunet med en rekke skrekkfilmer og filmer i ulike skrekksjangre på programmet.

ARRANGEMENTER

HAUNTED HOUSE

Haugesund, fr.-sø.: Haunted House i Kasjotten ved Lille Maritim byr på skrekk og skremmende opplevelser hver kveld i helgen og neste uke. Søndag er det barnearrangement.

DANS Haugesund, fredag: Dans på Rossabø Ungdomshus – bak Rossabø skole.

Kommentarer til denne saken