Hiroshima

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Verden er kommet langt i den tekniske utvikling, og krigsvåpnene blir mer og mer uhyggelige. Når vi ser hva kriger fører med seg av savn og elendighet er det forferdelig at verden er så barbarisk. Ulykken etter atombomben har satt sine spor, mange døde, mange ble syke, og de har fått senskader. En slik fare som dette må vi ikke innbille oss at vi kan kontrollere.

Det er bra å se at det skrives om i avisene, det er godt at folk engasjerer seg. Krigen har hatt sine priser over hele verden, forstå det den som kan. Først bombes alt, og så skal alt bygges opp igjen, prisen i form av menneskelige lidelser kan vi ikke engang tenke oss. Faren er der for atalt kan komme ut av kontroll, faren for at atomvåpen kan bli brukt er jo en grufull frykt, Hiroshima og Nagasaki har vi jo i minnet, det er ikke lett å glemme. Hvordan få tillit til dem som har makt og kan bestemme når våpenarsenalene i verden bare øker.

For oss som gikk fredsmarsjer til Paris og Moskva i 81 og 82 i regi av «Nei til atomvåpen», er det vemodig å oppleve at våpenarsenalene i verden bare øker.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken