– Står sterkere sammen

SMILTE BREDT: Tidligere HSH-rektor Liv Reidun Grimstvedt gleder seg til å samarbeide med Sogn og Fjordane og Bergen.	                    FOTO: SIREN GUNNARSHAUG

SMILTE BREDT: Tidligere HSH-rektor Liv Reidun Grimstvedt gleder seg til å samarbeide med Sogn og Fjordane og Bergen. FOTO: SIREN GUNNARSHAUG

Av

Og den nye høgskulen har allerede båret frukter.

DEL

Full tilgang: H-avis+, eavis og Rix – 5 kr for 5 uker

HAUGESUND: – Dette er nok noe av det største jeg har opplevd, forteller en skjelven Kristine Elsa Krokli etter den offisielle åpningen av Høgskulen på Vestlandet (HVL) tirsdag formiddag. Under forestillingen holdt hun en tale på vegne av studentene. For anledningen var ansatte, studenter og politikere samlet for å feire den nye utdanningsinstitusjonen.

– Vi står sterkere sammen, mener Krokli, og kan fortelle at hun gleder seg til å samarbeide med både Sogn og Fjordane og Bergen.

Tirsdagens åpningsfeiring ble sendt direkte, med opptredener og taler fra både Haugesund, Sogndal og Bergen. Treffende nok ble tre samlet til ett, også gjennom forestillingen.

Nye masterstudier

– Nå er jeg veldig stolt, sa Liv Reidun Grimstvedt, tidligere rektor ved Høgskolen Stord/Haugesund.

Videre kan hun fortelle at hun har stor tro på at fusjonen vil gi gevinster for Haugalandet. Bare noen dager etter oppstarten, har den allerede båret frukter.

– Til høsten får vi to nye mastere. Et studieprogram innen anestesisykepleie, og et annet som går på organisasjon og ledelse. Dette er mastere som lenge har vært etterspurt, forteller en stolt Grimstved.

– Fin start

Under åpningsseremonien var statssekretær Bjørn Haugstad (H) til stede i Haugesund, mens statsminister Erna Solberg (H) var i Sogndal, og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) talte i Bergen.

– Dette synes jeg var en veldig fin start på et spennende samarbeid, sa Haugstad fornøyd til Haugesunds Avis i etterkant av åpningen.

Artikkeltags