Gå til sidens hovedinnhold

Honningbarna eller Oktoberfest, her er en oversikt over hva du kan finne på i helgen

Artikkelen er over 2 år gammel

Filmpremierer

«MARIANNE & LEONARD»: Filmens tittel er «Marianne & Leonard – Words of Love» og er historien om den unike kjærligheten mellom Leonard Cohen og hans norske kjæreste og store inspirasjon Marianne Ihlen. Hun skal blant annet inspirert ham til å skrive en av hans mest kjente låter «So Long Marianne». Forholdet deres startet på den idylliske greske øyen Hydra i 1960, hvor de begge var en del av et bohemsk samfunn bestående av kunstnere, forfattere og musikere.

«BRILLEBJØRN PÅ FERIE»: I filmen «Brillebjørn på ferie» møter vi Julian på fire år som skal på en liten ferie sammen med familien og sin gode venn og hjelper Brillebjørn. Brillebjørn er en kosebamse som blir levende sammen med små barn og som kan hjelpe barna å overvinne hindringer ved bruk av fantasimagi som han klapper fram.

«DEN AVSKYELIGE SNØMANNEN»: En ung jente og vennene hennes må hjelpe en magisk yeti med å finne veien hjem til familien sin i Himalaya. En, eventyrfylt kinoopplevelse og familiefilm fra DreamWorks Animation.

«GEMINI MAN»: En utbrent, eldre leiemorder må forsøke å holde seg i live når han plutselig jaktes på av en yngre klone av seg selv, som kan forutse hans minste bevegelser. Actionfilm i regi av Ang Lee, med Will Smith i hovedrollen.

«SWINGERS»: «To samboerpar kjeder seg i hverdagen og bestemmer seg for å møtes. Det viser seg at det man trodde skulle bli en spennende opplevelse, kanskje ikke var helt gjennomtenkt likevel. Norsk feelgood-komedie med bl.a. Morten Ramm Zahid Ali Evy Kasseth Røsten Kristine Ullebø.

«WILD ROSE»: Rose-Lynn Harlan har en frynsete fortid og en fabelaktig stemme. Selv om hun er født og oppvokst i Glasgow, har hun alltid identifisert seg med de amerikanske countrystjernene og brenner for den upolerte countrymusikken i USA. Hennes store drøm er å flytte til Nashville og få sitt store gjennombrudd blant likesinnede, men drømmen virker fjern når man bor i Skottland.

Konserter

HONNINGBARNA

Haugesund, fredag: Honningbarna er et norsk pønkrock-band fra Søgne og spiller på Høvleriet. Bandet debuterte i 2010 med EP-en Honningbarna. I januar 2011 ble de kåret til Årets Urørt med sangen «Borgerskapets utakknemlige sønner». bandet har holdt over 300 konserter i inn- og utland, på klubbscener og festivaler.

LUNSJKONSERT I TYSVÆRTUNET

Tysvær, fredag: FemFemten er et folk/rock band med base i Skjoldastraumen i Tysvær kommune og gir lunsjkonsert i Tysværtunet. Tekstene er på norsk og på dialekt, og melodiene blir i hovedsak komponert av Lasse Staurland og Anders Lindanger.

FLYTTEN PUB

Haugesund, fre-lør: To band spiller på Flytten Pub denne helgen; Sibir fredag og Blomst lørdag.

Utstillinger

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fre-søn: Kirsten Opstad viser utstillingen «Resten av kroppen i Billedgalleriet i regi av Haugesund Kunstforening. Utstillingen omfatter i alt 75 selvportretter av kunsten som kommer fra Jæren og bor i Oslo.

HØSTUTSTILLING BØMLO

Bømlo, lørdag: Bømlo kunstlag inviterer til høstutstilling. Disse kunstnerne stiller ut: Marie Aasvang, Regine Stensæth Josefsen og Aurora Solberg.

KARMSUND FOLKEMUSEUM

Haugesund, fre-lør: «D. D. S. Ø-I-F – Dyr du skulle ønske ikke fantes» er en utstilling som er basert på dyr fra Jo Nesbøs bøker om Doktor Proktor. Fra slanger til det skumle namibiske neshornet. Utstillingen passer for alle og blir stående til og med 1. desember.

GALLERI RYVARDEN

Sveio, søndag: Per Flatøy fra Sagvåg på Stord stiller ut bilder i galleriet på Ryvarden Kulturfyr. Han er kjent for maleriene sine og grafikk. Denne gang konsentrerer han seg om kulltifttegninger, men har også med seg grafiske blad.

TYSVÆRTUNET

Tysvær, fre-søn: Bodil Sund er neste utstiller i galleriet i Tysværtunet.

Scene

«MUSIKK FOLKENS – HEINE OG GISLE BØRGE

Haugesund, lørdag: Gisle Børge Styve og Heine Totland kom sammen ved en slags tilfeldighet i en episode av Beat For Beat i 1999. De gjorde en fantastisk versjon av klassikeren «He Ain´t Heavy», Siden har de jobbet tett sammen. «Musikk Folkens» er en musikalsk humorforestilling. Styve & Totland byr på musikalitet og evne til å få fram en god latter i møte med publikum. Denne gangen utvides også det musikalske bildet/uttrykket i betydelig grad.

Festivaler

LITTERATURSYMPOSIET I ODDA

Odda, fre-søn: Mye skjer under Litteratursymposiet i Odda der blant annet publikum får oppleve Frode Grytten, Dag Solstad, Agnes Ravatn, Ole Robert Sunde Lise-Marte Vikse Kallåk, Marit Eikemo, som lanserer ny novellesmaling «Hardanger», pluss mange andre.

Bikubesalong, Bikubegang, talkshow med oddinger, bedriftsbesøk av forfattere, teater, konserter og mye annet.

Arrangementer

«DAS GROSSE OKTOBERFEST»

Haugesund, lørdag: Det blir fullt liv og mye tyrolermusikk i Scandic Maritim Hall lørdag. Musikk ved Ronald Schnipfelgruber Tyrolerkapelle, OmpaGirls og Onsdagsbandet.

«DJUP JORD»

Sveio, søndag: I Muren på Einstadbøvill gard byr denne søndagen på en dramatisk fortelling. Johanne Øvstebø Tvedten er formidlingsleder ved Sunnhordland museum og framfører «Djup jord» av Jens Tvedt.

Kommentarer til denne saken