Mann alvorlig skadet da båt gikk på grunn

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

FITJAR: Den 20 meter lange cruisebåten «Sea Cruise» tilhørende Nils Agasøster Båtservice på Bømlo gikk på grunn ved Ålforo i Fitjar-skjærgården søndag. Det var en person om bord i båten. Han ble tatt hånd om av helsepersonell og skal ha fått seg en smell i hodet under grunnstøtingen.

Mannen (75) er brakt til Haukeland universitetssjukehus som opplyser at han er alvorlig skadet.

Hovedredningssentralen for Sør-Norge visste ikke hvor mange som var om bord i båten da meldingen om ulykken kom. Derfor ble Sea-King, luftambulanse, redningsskøyte og kystvakt og alt som kunne mobiliseres varslet.

Disse ble raskt kalt tilbake da det ble klart at det bare var den ene personen bord i den vesle cruisebåten som er hjemmehørende på Rubbestadneset.

Tar inn vann, lekker olje

Hovedredningssentralen meldte grunnstøtingen klokken 12.34.

Båten har fått skader i baugen men skal fremdeles være flytende.

– Utfordringen nå er at båten tar inn vann og lekker diesel og olje. Det er en relativt begrenset lekkasje, men kystvakt og lokalt brannvesen er på veg med oljelenser og det oljevernutstyret de  har lokalt. I tillegg holder politiet på med avhør av vitner og andre som kan ha fått med seg grunnstøtingen, sier Tore Frøyland Jensen ved politiets operasjonssentral i Haugesund.

Senere søndag ettermiddag ble det jobbet med å forhindre at båten skal synke. Lekkasjen ble forsøkt tettet med fugeskum og det ble satt lensepumper om bord.

– Det vil bli gjort forsøk på å flytte båten til et båtbyggeri i nærheten, opplyser politiets operasjonsleder Håkon Tornes.

Det er ingen mistanke om at båtføreren har vært påvirket.

Artikkeltags