BEST PÅ HAUGALANDET: Han har vunnet flere bransje-konkurranser nasjonalt tidligere, men har langt fra blitt blasert av den grunn.

Kanskje tvert i mot.

– Det er veldig stas å bli nominert i en kåring som dette. Ekstra gjevt når det er lokalt, og når det er kundene våre som nominerer. Vi vet hvor kjekt det er å vinne priser, forteller en smilende Roy Haarr.

Må holde koken

Han er daglig leder for Studio Haarr i Åkrehamn. En salong som Haarr har drevet i 31 år.

Selv tror han det er måten kundene blir tatt vare på, som gjør at tilbakemeldigene de får er så gode.

– De vet at vi ser dem, og at vi strekker oss langt for dem. Vi er fem stykk i teamet her som utfyller hverandre og pusher hverandre framover, sier 51-åringen.

Etter å ha vært i bransjen hele sitt voksne liv, har Roy Haarr sett viktigheten av å holde seg oppdatert i faget.

– Man må klare å holde koken over tid. Være aktiv og ofre den tiden som trengs, sier Haarr.

Han er godt fornøyd med at de store lokalene innbyr til god kontakt med kundene.

– Her kan de få litt rom rundt seg, og vi merker at det gjør at de åpner seg. Det er rom for en god prat, ikke bare om klippen, men om livet generelt, sier Haarr med et smil.

– Kan ikke svikte

Nylig var han i begravelse til en kunde som han hadde fulgt i mange år. Og når frisøren nevnes i begravelsestalen, blir det tydelig hvor viktig rolle man kan få i enkelte kunders liv.

– Vi får være der i alle perioder i livet. Jeg er så glad i jobben min, og har ikke vært sykmeldt én dag. Det er så kjekt å gå på jobb, og jeg kan ikke svikte kundene.