SVEIO: Torsdag 12. september inngikk Sveio Senterparti, Sveio Høyre, Sveio KrF og Sveio MDG en avtale om politisk samarbeid for valgperioden 2019–2023.

Det opplyser de om i en pressemelding fredag morgen.

– Velgerne i Sveio har talt, flere parti har fått solid økt oppslutning, og et nytt politisk flertall trer nå fram i kommunen, står det i pressemeldingen.

Mistet én representant – fortsatt størst

Senterpartiets Monica Valen (36) blir ny ordfører i Sveio, mens Lars Einar Hollund (H) blir varaordfører.

– Vil bevare skolestrukturen

Valen var partiets tredjekandidat og jobber til daglig som seniorinspektør i Arbeidstilsynet.

I VGs valgomat skriver Valen følgende som appell:

– Skolestrukturen er viktig både for barna og for liv i bygene, jeg vil jobbe for å bevare skolestrukturen slik den er i dag. Man vil ha oppvekstsenteret i Valestrand og skolen på Auklandshamn, og nødvendig vedlikehold og oppgradering må prioriteres. Kommunen har viktige tjenester som skole, barnehage, eldreomsorg og teknisk, disse tjenestene skal prioriteres når man bevilger penger. Andre investeringer på vente.

Høyre leder to utvalg

Arbeiderpartiet ble det største partiet i Sveio, med 28,4 prosent og sju mandater, mens Senterpartiet var nest størst med 18,8 prosent og fem mandater. Høyre fikk like mange mandater.

I pressemeldingen opplyses det videre at det også avtalt at Høyre skal lede Hovedutvalg Oppvekst/Kultur og Hovedutvalg Teknisk/Næring. Ledervervet i Hovedutvalg Helse/omsorg blir gitt til opposisjonen.

Det står også at de samarbeidende partiene nå vil arbeide videre med å detaljere ut en felles politisk plattform som skal være på plass i god tid før det nye kommunestyret konstituerer seg.