Hva med gatefest med mye mat eller Lørdagsjazz?

LØRDAGSJAZZ:  Terraplane kommer til Høvleriet lørdag.

LØRDAGSJAZZ: Terraplane kommer til Høvleriet lørdag.

Gatefest 2020 med mange artister og mye mat kan nok friste. Eller hva med Lørdagsjazz eller film med handling fra Odda?

DEL

FILMPREMIERER

«SMINKEKRIGEN»: De to venninnene Mia (Rose Byrne) og Mel (Tiffany Haddish) starter opp et skjønnhetsfirma sammen, til tross for at de er totalt ulike som personer. Gjelden vokser dem raskt over hodet, og de bestemmer seg for å hente inn en tredje partner. Men alle gode ting er ikke alltid tre, spesielt ikke når vedkommende er den pengegriske mogulen Claire Luna (Salma Hayek), som kun ønsker å stjele patentene deres. Ingen midler er for drøye når Mia og Mel går i gang med å vinne firmaet sitt tilbake.

«THE GENTLEMEN»: Mickey (Matthew McConaughey) vil selge marihuana-imperiet sitt og avgjørelsen utløser et kaotisk ras av rykter, bestikkelser og utpressing i Londons kriminelle underverden. Med seg har regissør Guy Ritchie disse skuespillerne: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell og Hugh Grant. Britisk actionkomedie med 15-års aldersgrense.

«TORDEN»: En ung gutt dør på uforklarlig vis i Odda – tilsynelatende brent opp fra innsiden. Når norskamerikaneren Eric blir arrestert, mistenkt for drap, starter et mysterium som vil snu opp ned på både hva vi tror og hva vi vet om verden rundt oss. Andre Øvredal overrasket publikum med «Trolljegeren», hvor han brakte de mest kjente norske eventyrskikkelsene til heder og verdighet på en ny og overraskende måte. Denne gangen tar han norrøn mytologi tilbake til Norge hvor den hører hjemme, i en form og sjanger som aldri tidligere er vist på norsk film.

KONSERTER

VASSENDGUTANE

Haugesund, lørdag: Vassendgutane er tilbake igjen i Haugesund. Denne gang på Byscenen, og full rulle blir det nok.BYSCENEN

Konsert med Vassendgutane lørdag.

BYSCENEN Konsert med Vassendgutane lørdag. Foto:

LØRDAGSJAZZ:

Haugesund, lørdag: Terraplanen invaderer Høvleriet med elektrisk svingende blues, og nå også med Bjørn Berge som bandmedlem. Heftige gitarer og munnspill dominerer lydbildet.

NORDISK AFTEN I ODDA

Odda, lørdag: I Tyssohallen blir det Nordisk aften med Odda musikklag. Maria Digranes er gjest og dirigent Petro Romanyshyn.

ABBEY ROAD

Odda, lørdag: Liker du The Beatles kan du ta turen til Iris Scene lørdag i Odda. Der framfører Kor i Vest sammen med musikere alle sangene fra Beatles-albumet «Abbey Road» fra 1969.

FLYTTEN PUB

Haugesund, lørdag: Powertrioen Bokassa og hardrockbandet Wolf On Fire spiller på Flytten pub. Bokassa var supportband for Metallica på deres «Worldwired»-turné i 2019. og har spilt på store festivaler i Norge og ellers i Europa.

BLEST PÅ STORD

Stord, lørdag: Blest spiller på Anno 1564 i Sagvåg.

SKUDDÅR I ETNE MED

VESTLANDSFANDEN

Etne, lørdag: Old River Saloon inviterer til skuddårsfest og karneval med Vestlandsfanden. Som vanlig med Reidar Brendeland i front og med kjente og kjære låter på repertoaret. I 40 år har Brendeland turnert Norge på kryss og tvers.


VESTLANDSFANDEN: Spiller på skuddårsfest i Old River Saloon i Etne.

VESTLANDSFANDEN: Spiller på skuddårsfest i Old River Saloon i Etne.

KONSERT PÅ

NESHEIMTUNET

Vindafjord, søndag: Elisabeth Stolpe Gregersen fra Vats har konsert i Nesheimtunet, «A walk about music – mitt liv med musikken». Hun har med seg musikere.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED- GALLERI Haugesund, fredag: I Haugesund Billedgalleri er det utstillinger med Jan Terje Rafdal (maleri, kulltegning og grafikk) og Trude Hisdal (maleri og foto) i regi av Haugesund kunstforening. Det er 15 år siden Rafdal hadde separatutstilling i Billedgalleriet. Denne gang viser han landskap med snøsmelting.

MINNEUTSTILLING KJELL RAMECKERS

Haugesund, søndag: Kjell Rameckers døde i fjor for ett år siden. Nå blir han minnet med en retrospektiv utstilling i Høvleriets Bodega. En del av maleriene er i privat eie og lånt for anledningen, men det blir også stilt ut gjenværende akvareller, litografier, serigrafier eller grafiske trykk.

GALLERI GIGA Stord, lørdag: Øyvind Hjelmen viser utstillingen «Moments Reflected» i Galleri Giga. Hjelmen har arbeidet med fotografi som uttrykksmiddel i mer enn 25 år, og har spesialisert seg på svart-hvitt bilder håndlaget i eget mørkerom. Utstillingen står fram til 21. mars. I løpet av utstillingsperioden blir det også invitert til boklansering og samtale mellom Hjelmen og Per Olav Kaldestad.

GALLERI FJOSEN

Fitjar, lørdag: Karvel Strømme har aldri stilt ut egne bilder før. Lørdag åpner han utstilling i Galleri Fjosen i Fitjar. «Nostalgia» heter utstillingen og er et møte mellom musikk og bilder. Han viser 20 innrammete platecover og ti singelcover fra musikkhistorien.

BØMLO KUNSTLAG

Bømlo, fredag: Vinterutstilling med Ann Kristin Ferking i regi av Bømlo kunstlag i Bømlo kulturhus.

SCENE

TORALV MAURSTAD I MOSTER AMFI

Bømlo, søndag: Toralv Maurstad har to forestillinger på Vestlandet i vår der han forteller om sitt teaterliv. Den ene er i Moster Amfi søndag. Maurstad har med seg Rune Alver på piano.

ARRANGEMENTER

DANS PÅ ROSSABØ

Haugesund, fredag: Det er dans i ungdomshushuset – bak Rossabø skole. Det blir levende musikk og Knut Torvastad spiller. Salg av smørbrød og kaker.

GATEFEST I SCANDIC

MARITIM HALL

Haugesund, lørdag: Gatefest er en innendørs mat- og musikkfestival som arrangeres for fjerde gang i 2020. Når det er kaldt og ufyselig ute, rigges Haugesunds storstue om til et bytorg med streetfood-boder fra hele verden, gateartister og en stor scene i Scandic Maritim Hall. FordRekord kjører som vanlig Gatefest-opplegget.

GATEFEST: Ole-Jørn Borum i FordRekord på gatefesten i Scandic Maritim Hall.

GATEFEST: Ole-Jørn Borum i FordRekord på gatefesten i Scandic Maritim Hall.


LYKKELIG LØRDAG

Haugesund, lørdag: Mange har etterspurt lørdagsåpent i byen storstue, Det skjer lørdag med arrangementet «Lykkelig lørdag/ Lykkelig med hatt». Ulike innslag, lett lunsj og drikke. En formiddag full av overraskelser, heter det på Festiviteten sin hjemmeside.


Artikkeltags