FILMPREMIERER

«AD ASTRA»: Astronauten Roy McBride (Brad Pitt) reiser gjennom solsystemet til det ytre rom for å finne sin savnede far og løse et mysterium som truer vår planets overlevelse. Hans reise vil avsløre hemmeligheter som utfordrer naturen til menneskets eksistens og vår plass i kosmos. Med skuespillerne Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Ruth Negga, Liv Tyler, Donald Sutherland.

«DORA OG DEN GYLNE BYEN»: Oppdagelseslystne Dora har blitt tenåring og begynner på en skole i byen. Selv om hun har tilbrakt hele oppveksten i jungelen med ville dyr, venter store utfordringer på high school. Til tross for at hun blir upopulær, så gir ikke Dora opp. Men når foreldrene hennes kidnappes, må hun og noen av hennes nye venner fra byen legge ut på et nytt jungeleventyr for å redde dem. Filmen er et actioneventyr i Indiana Jones-stil blandet med humor.

«RAMBO 5 – LAST BLOOD»: Sylvester Stallone tilbake som en av de største actionheltene gjennom tidene, John Rambo. Nå må Rambo konfrontere sin fortid, og hente fram sine brutale kampferdigheter for å få sin hevn i dette siste oppdraget.

KONSERTER

FLYTTEN PUB

Haugesund, fredag: MK's Marvellous Medicine spiller på Flytten fredag. Trioen spiller en blanding av blues, soul og psykedelisk rock og frontes av gitarist og vokalist Marie Kristin Dale. Haugesunder Felix Rudi spiller slagverk og Stian Brungot bass.

KAROLINE TARALDSØY

Stord, fredag: Karoline Taraldsøy spiller på Anno 1565 i Sagvåg. Repertoaret består blant annet av countryartister som Willie Nelson, Alan Jackson, Tanya Tucker, Dolly Parton.

CREEDENCE TRIBUTE

Haugesund, lørdag: Creedence Clearwater Revival går aldri av moten. Byscenen byr på Creedence Tribute med Clearwater band, som har spilt i 21 år, men ikke i Haugesund tidligere. Regn med å høre alle de kjente låtene til John Fogerty & co.

BJØRN BERGE ELECTRIC BAND

Bømlo, lørdag: Bjørn Berge tar med seg sitt elektrisk band til Bømlo Musikkfabrikk på Svortland, med Kjetil Ulland på bass og Odin Staveland på trommer.

RANDI TYTINGVÅG TRIO

Sauda, lørdag: Randi Tytingvåg Trio spiller i storsalen i Folkets Hus lørdag. Trioen er i disse dager ute med nytt album.

SEINSOMMERFEST OG KONSERT

Stord, lørdag: Det blir seinsommerfest og konsert med konsert med Silya & The Sailors i Valhall på Stord Hotel. Samme dag er det boblelunsj og konsert med Ingebjørg Bratland.

ESPEN ERIKSEN

Haugesund, søndag: Pianist og tysværbu Espen Eriksen kommer med sin trio og holder konsert i Festiviteten søndag 22. september. Eriksen har med seg den internasjonal kjente saksofonisten Andy Sheppard. Espen Eriksen Trio kommer til å spille rundt 30 konserter i Europa og Asia i løpet av 2019.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED-

GALLERI Haugesund, fre-søn: Utstilling med bilder av Christian Messel i Billedgalleriet. Utstillingen er årets filmfestivalutstilling. Den står til 29. september. Du kan også få med deg utstillingen Gerhard Munthe – Eventyrlige interiører». Munthe er kanskje mest kjent som billedkunstner, men mest originale og betydelige innsats gjorde han innenfor design og interiør. Flere originalverk vises i utstillingen produsert av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

STUDIO 21 Karmøy, lørdag: Anna Kristin Ferking viser kunstutstillingen «Poetiske meditasjoner» i Studio 21, Søragadå 21 Skudeneshavn. Hun stiller ut malerier i nye uttrykk, og Ferking har et langt kunstnerskap bak seg.

GALLERI BORGHILD

Stord, lørdag: Bitta Bjørnsdatter åpner ny utstilling i Galleri Borghild langs E 39 på Stordøya. Bitta Bjørnsdotter er opptatt av forandring i sine bilder, og brua er symbol på reise i tid og rom.

SCENE

BILL BAILEY

Haugesund, fredag: Bill Bailey kommer med sitt musikalske standupshow «Larks In Transit» i Scandic Maritim Hall. Bailey er en av de store navnene i britisk humor og er både komiker og musiker.

ØRJAN BURØE

Haugesund, fredag: I tre år har Ørjan Burøe reist med showet «Fordommer» og spilt nesten 200 forestillinger. Med «Store Gutter Gråter Ikke» lager Burøe nok en gang en personlig forestilling med tette punchlines. To forestillinger i Festiviteten fredag.

FESTIVALER

SENIORPERLER

Tysvær, lør-søn: Seniorperler starter med konsert i Tysværtunet der Hanne Krogh får med seg Boknakoret og Aksang. Det blir «Syng med oss» ved Tysvær Blandakor i Aksdal kyrkje. Til uken er det program hver dag til og med fredag 27. september.

HAUGESUND ØLFESTIVAL

Haugesund, fre-lør: Da er det igjen klart for Haugesund Ølfestival på Høvleriet. Ni bryggerier er representert, blant annet En Liten Øl, Bømmeløen Bryggerhus, Skudenes Bryggeri, Garasjebryggeriet og Salamander Bryggeri.

ØYO-FESTIVALEN

Haugesund, lørdag: 14 programposter og 27 navn finner du på plakaten på Øyo-festivalen 2019. Navn som Kristin Clemet, Mimir Kristjánsson og Emil André Erstad kommer til sakprosafestivalen på Haugesund folkebibliotek. Popkulturell aften på kveldstid der du kan blant annet høre om David Bowies Berlin-periode og om The Smiths i Manchester.

TEGNESERIEFESTIVAL

Karmøy, fre-lør: Denne helgen går tegneseiefestivalen I-Can, som er en del av SILK, i Gamle Verkstedet i Skudeneshavn. Her kan du møte Therese G. Eide, John Kaare Raake, kjent som blant annet filmmanusforfatter, Linn Isabel Eielsen som har egen stripe i Haugesunds Avis og er snart aktuell med nytt tegneseriehefte, og flere andre. Her blir det workshop i animasjon og tegneserie-fanzine.

ARRANGEMENTER

BREMNES KYRKJE 150 ÅR

Bømlo, fre-søn: Bømlingene feirer denne uken at Bremnes kyrkje er 150 år. Fredag byr på quizkveld med Gunnar Meling og musikk ved Åsmund Nesse. Åpen kirke blir det lørdag, og barnas jubileumsfest med klovnene Tipp og Topp. Konsert med jentegruppen Seven og Bømlo Soul Children. Biskop Halvor Nordhaug deltar på søndagens festgudstjeneste. På jubileumskonserten deltar Ten Sing Bømlo, Bømlo Soul Children, Bømlo Gospel, Bremnes Kantori og Bømlo Janitsjar.

HARRY POTTER-KVELD

Etne, fredag: Etne bibliotek inviterer til Harry Potter-kveld for barn og unge. Kvelden blir avrundet med godnatthistorier fra Harry Potter-universet ved biblioteksjef Gjertrud Fludal.

BLUESHELG I ODDA

Odda, lørdag: Blueshelga Lokst Utøve går på Hardanger Hotell med mye blåtoner.

HØSTMARKED PÅ STEINERSKOLEN

Haugesund, lørdag: Lørdag er det høstmarked på Steinerskolen som får besøk av Hogganvik Landsby, som selger oster, syltetøy og andre delikatesser. De har også varer fra verkstedene sine. Sammen med dem har Steinerskolens Venner en salgsbod. Ellers selger 9. og 10. klasse egenproduserte produkter. Bruktmarked og kjekke aktiviteter for barn. På scenen vises dukketeateret «prinsesse Solgull».

FAMILIEDAG PÅ KVALATUN

Haugesund, søndag: Familiedag på Kvalatun søndag. Gratis inngang og kafé, aktiviteter for barn i alle aldre med foreldre. Du kan prøve deg på hardingfelespill, kveding og sangleiker, bygge Lego, lage hoppetau og mye annet, det blir også en minikonsert.