FRITID: Vi stilte noen kjente og litt mindre kjente fjes fra Haugalandet disse tre spørsmålene:

1. Hva hører du på av musikk?

2. Hva leser du?

3. Hva ser du på av TV-serier, filmer og hvilke strømmetjenester bruker du?

Aslak «Rossman» Rossehaug, musiker:

1. Nå går det mye i americana. Og country før det ble glatt. Sjelfulle sanger med et rocka uttrykk rett fra hjerterota. Lukas Nelson & Promise og the real, Brent Cobb, Willie Nelson og Kris Kristofferson. Og så går det nyeste livealbumet til Daniel Romano på repeat i bilen på jobb.

2. Leser på «Plattform» av Michelle Houllebeque på sengen før jeg legger meg. Likte boken hans «Seroronin» veldig godt så ville lese litt av det han hadde gitt ut tidligere.

3. Jeg bruker Netflix-kontoen til familien til eksen til en kompis til å se på «Tiger King» og «Better Call Saul». Sistnevnte har holdt en legendarisk rolig og treg oppbygning i fem sesonger nå! Elsker det.

Susanne Haaland Olsen, tegner:

1. Jeg hører på Bob Marley fordi han elsker sønnen min på to år å danse og tromme til. Det blir Rival Sons, Sigrid og Kvelertak når jeg sitter og tegner, og Al Green med «Let's Stay Together» når jeg planlegger bryllup.

2. Jeg leser bare barnebøker til min sønn så det blir Gubben og katten, Mummitrollet og Kaptein Sabeltann. Jeg setter heller på podkast selv istedenfor å lese, gjerne «Friminutt» og «Radioresepsjonen».

3. Jeg har startet på «The Office US» nok en gang på Viaplay. Det kommer jeg aldri til å bli lei av og det får meg i så godt humør. Og så fikk jeg med meg akkurat Bohemian Rhapsody-filmen, utrolig bra gjennomført film om legendarisk musikk.

Ole-Jørn Borum, musiker:

1. Mest spilt er «Fever», den nye plata til Thomas Dybdahl. Fantastisk skive. Jeg har hatt singelen «45» på tung rotasjon lenge og har gledet meg til platen. I tillegg har jeg klippet en video til den nye FordRekord singelen «Eg vil ha alt». Kan bekrefte at den tåler et par hundre avspillinger.

2. Jeg hører helst på lydbok. Lytter når jeg rydder i huset, lager mat, løper eller sykler tur, kjører bil og når jeg legger meg. Ganske mye, altså. Akkurat nå er det Geir Tangen som nettopp er utgitt på svensk. Gøy å høre Stefan Sauk, en de beste oppleserne, fortelle om Haugesund.

3. Jeg ser ikke serier og bare få filmer. Støttemedlem i Netflix og HBO, og det er ingen andre i familien som bryr seg heller. Vi ser film av og til, og da leier vi i Altibox sin filmkiosk. Netflix frister ikke en plass, hundre ganger bedre med Storytel og bok på øret.

Roar Eskild Jacobsen, journalist/kulturleder Haugesunds Avis:

1. Gammel moro og noe nytt som tilfredsstiller min smak i livets sensommer. Daniel Johnston «Chicago 2017», Lucy Dacus «Historian» og «No Burden», Priests «The Seduction of Kansas», Bikini Kill «Singles», R.E.M. «Monster», Courtney Barnett «MTV Unplugged», Hüsker Dü «New Day Rising», Jeffrey Lewis «Bad Wiring» – Iceage «Lockdown Blues».

Podkastene «Sånn er du» på NRK P2, «The Kåss Furuseths» og «Tore Sagens podkast» er fine.

2. Pete Paphides «Broken Greek». En følsom innvandrer lærer seg å takle en ny virkelighet.

3. «The Outsider» (HBO), «Tiger King» (Netflix), «Sex Education» (Netflix). Gjorde et forsøk på å følge en digital konsert med Stella Donnelly, men fikk aldri helt kontakt med konsertfølelsen.

Gaute Sortland, forfatter:

1. Kvar til sitt bruk. For tida brukar eg musikk når eg skriv. Mest for å skjerme meg frå støy. Då går det i Beck si plate «Morning Phase» eller ei av Building Instruments sine tre fantastiske plater. Elles har eg kost 1. meg stort med den nye plata til Wilco «Ode to Joy».

2. Fleire ting på ein gong. Fullførte den siste til Jon Fosse i går «Det andre namnet». Fantastisk bra! Så intenst og så ope på same tid. På nattbordet ligg «Odyssén», den får meg til å sovne etter to-tre sider kvar kveld. På do les eg Birøktaren (fagbladet til Noregs birøktarlag).

3. 3. Lite fast. Ingen system. Fyrer i omnen og ser etter tilfeldigheitsmetoden.

Linn Isabel Eielsen, illustratør, musiker, forfatter:

1. Jeg hører på tre podkaster! De kommer med nye episoder på forskjellige dager i uka, så jeg får noe å glede meg til annenhver dag. «Friminutt», av Herman Flesvig og Mikkel Niva, Tusvik og Tønne «Kvinneguidens venner».

2. Jeg leser tegneserieblader, og jobber min vei gjennom månedens Lunsj og Pondus-blad.

3. På Netflix ser jeg på «Self Made – inspired by the life og Madam. C.J Walker», og «Ex on the Beach» på Dplay.

Kim Edgar Bachel, fotograf:

1. Går for det meste i Miles Davis om dagen og hovedsakelig «Kind og Blue»-albumet. Holder på med et maleprosjekt med arbeidstittel «Some Kind og Jazz Above The City». Det albumet er det eneste jeg kan lytte til som inspirerer eget arbeid uten å sette føringer. Albumet som tar deg nye veier ved hver gjennomlytting og som jeg aldri blir lei av.

2. Akkurat ferdig med «Vi er fem» av Matias Faldbakken. Anbefales. Holder nå på med «Interviews with Francis Bacon». Kunstkritiker og skribent David Sylvester i samtale med Francis Bacon over en periode på 25 år.

3. Blir mye serier om dagen, og har akkurat pløyd meg gjennom «Twin Peaks», «Sopranos» og «The Wire» på nytt. Udødelige serier. Rakk å se «The Lighthouse» før kinoene stengte dørene. Anbefales. Ellers tenkte jeg å hente fram noen gamle filmklassikere som jeg ennå ikke har sett. Kanskje se «Love Is The Devil» igjen, filmen om Francis Bacon.

Ann Elin U. Marthinussen, senterleder Amanda Storsenter:

1. Billie Eilish er den definitive favoritten om dagen. Hennes siste, James Bond-låten «No time to die» blir jo veldig innarbeidet nå som filmen ble utsatt. Ellers finner jeg podkast som topp underholdning på ørene. Her er det mye bra å velge i, men etter hektiske jobbdager går det helst i lett underholdning som får smilebåndet til å jobbe.

2. Sammen med podkast er hovedsakelig bøker den gode virkelighetsflukten for meg i disse korona-tider. De bøkene som er lest de siste par ukene er Lars Myttings «Svøm med den som drukner» og Lucinda Rileys «Solsøsteren». Begge kan anbefales for å koble fra en uvirkelig tid og leve seg inn i en annen, det tror jeg vi alle har godt av nå.

3. På skjerm blir det mest nyheter om dagen, etter at skisesongen stoppet opp og «71 grader nord» hadde siste episode. Ser ikke noen spesielle serier om dagen etter at vi ble ferdig med siste sesong av «Billions» og «The Crown». Begge er veldig bra på hver sin måte. Av strømmetjenester så har vi det meste med tre ungdommer i hus. Så her går det i Netflix, HBO, TV2 Sumo og Viaplay, i tillegg til Altibox.

Øyvind Fjeldheim, næringsdrivende:

1. Hører for tiden mye på Oscar Peterson Trio. Stemningsfull jazz som fyller huset nå når dagene tilbringes hjemme.

2. «Heim – Ei vandrehistorie» av oddingen Hallgeir Opedal. Anbefales alle som har kjørt fram og tilbake til Oslo noen ganger. Hallgeir bestemte seg for å gå fra Oslo hjem til Odda. Han deler opplevelser, møter og er også en reise innover i en middelaldrende manns sinn. Leser også hagetips på nett, da jeg for første gang bor i hus med hage.

3. Ser på Hellstrøms-verden på Instagram, og prøver å lage noen av rettene han lager. Av serier er det» Outlander» på Netflix og crazy-dokumentaren «Tiger King». «Outlander» handler om en kvinne som opplever en tidsreise fra 1945 til 1743. Overraskende fengslende historie.

Steinar Liadal, festivalsjef:

1. Har gjenoppdaget en utgivelse fra 2017 med den kvinnelige artisten Phoebe Bridgers. «Stranger In The Alps» er en herlig mørk og dyster plate i disse dager. Har alltid vært svak for sterk country, og Honey Harper er en nyoppdagelse med debutalbumet «Starmaker». Selv kaller han det kosmisk glam country. Har også hørt en del på det nye albumet til A Girl Called Eddy. Ellers er jeg stadig på leit etter ny lyd. Det blir laget mye spillelister for tiden, alltid med et emne eller en liten rød tråd.

2. Har aldri vært den store lesehesten, men setter jeg meg ned med en bok blir det som oftest en god biografi (helst musikkrelatert). Leser mye nyheter.

3. Lenge siden jeg har sett en real god film, men er midt inne i en del fine serier. Må nevne «Breeders» med Martin Freeman i hovedrollen, herlig hverdagskomedie. Ellers holder jeg på med «The Plot Against America» og «Zero Zero Zero», alle disse på HBO. Og som mange andre om dagen måtte jeg innom «Tiger King» på Netflix. Og til slutt må jeg nevne «Countrymusikkens historie», serie i ni deler som ligger på NRK, fine saker!

Morten Joachim, teatersjef:

1. Jeg er en sentimental type. Jeg vil føle noe når jeg lytter til musikk og helst gråte en skvett. Derfor lytter jeg gjerne til megetsigende, langsomme tekstorientert artister. Spillelistene mine preges av Ani DiFranco, Billie Eilish, Chet Baker og Tom Waits – for ikke å snakke om Emilie Nicolas og Susanne Sundfør. På den annen side er jeg superfan av norsk vise-pop-musikk som Bjella, Bremnes og Vamp. Noe av det beste jeg vet er å plugge i headsettet og smådanse meg gjennom gatene på vei til jobb i Smedasundet. Det ser sikkert rart ut.

2. Akkurat nå leser jeg to bøker på en gang. Jeg distraheres fort og bytter arbeidsoppgaver ved hvert tiende blunk. «Kjære Grønland» av Ida Frisch er et slags poetisk brev til kontinentet Grønland med bønn om å ikke smelte helt bort. Hypnotiserende og vakkert. Den andre boka har jeg et lengre forhold til og har blitt en slags umulig besettelse. Første bok av «På sporet av den tapte tid.» Jeg kommer til side 100 og så … ja. Denne gangen!

3. Jeg blir alltid så glad av å se søreuropeiske kvalitetsfilmer. Likevel blir to av tre valg actionfilmer i andre enden av skalaen. Her om dagen presterte jeg å se den siste Rambo. Det er ikke til å forstå. Men i går så jeg den fantastiske «Cafe de Flores». Ellers simpelthen elsker jeg futuristiske tankeeksperimenter. Ellers går det i «Fleabag», «Westworld» og «Easy». Jeg har abonnement på Netflix, HBO og Amazon Prime.

Jarle Nilsen, ordfører i Karmøy:

1. Jeg er stolt av den lokale kulturen og hører på lokal musikk. Keipstein er den store favoritten. Så hører på jeg Rags & Feathers og fått CD-en deres i gave.

2. Vanligvis leser jeg politiske dokumenter. Nå har det vært litt stillstand. Jeg leser biografien om Reiulf Steen som Hans Olav Lahlum har skrevet. Jeg kjøpte meg en signert utgave på SILK-festivalen.

3. Jeg ser på alt som har med nyheter og må ha med daglige pressekonferanser fra regjeringen. Kona og jeg koser oss med hyggelige serier på Netflix.

Nils Konrad Bua, næringsdrivende:

1. Nå går det mye i spillelisten «Patriotane». Listen er fylt med masse god lokal musikk, alt fra FordRekord, Gunnar Andresen, Vamp til Lido og Susanne Sundfør. Musikk som skaper god stemning og tilhørighet.

2. «101 Ord du trodde du kunne», av Atle Antonsen. Ufattelig festlig bok, han skriver like godt som han er morsom. En bok som passer bra i en ellers så kjip tid.

3. Nå har jeg akkurat rundet «Sopranos» på HBO. Det er andre gang jeg ser den, men for meg er og blir dette tidenes serie. Jeg har sett den svenske serien «Quicksand» på Netflix. Med bare seks episoder kan jeg trygt anbefale denne. Meget spennende, smart og god krim. Påsken 2020 kan begynne.