Gå til sidens hovedinnhold

Hva vil du gjøre i helgen? Bruce eller jazz?

Artikkelen er over 1 år gammel

Hyllestkonserten til Bruce Springsteen er omtrent utsolgt. Ellers er det mye annet å ta seg til i helgen

FILMPREMIERER

«LAST CHRISTMAS»: Romantisk komedie ledsaget av et soundtrack med sangene til George Michael og Wham. Kate (Emilia Clarke) er notorisk flink til å alltid ta de gale valgene. Bunnpunktet kommer når hun må ta en jobb som alv i en julebutikk. Men der møter hun og forelsker seg i Tom.

«SNEKKER ANDERSEN OG JULENISSEN – DEN VESLE BYGDA SOM GLØMTE DET VAR JUL»: Dette er historien om ei lita bygd. Den var omtrent som andre bygder selv om den lå ganske for seg selv oppi åsen. Folka som bodde i bygda var omtrent som andre folk, men ganske glemske. Nå er de på vei til å glemme det viktigste av alt ... nemlig jula.

«SORRY WE MISSED YOU»: Nytt sosialrealistisk drama fra Ken Loach («Jeg, Daniel Blake»). Ricky og familien hans strever med gjeld etter den økonomiske nedturen i 2008. En mulighet til økonomisk uavhengighet kommer med en skinnende ny varebil.

«TERMINATOR – DARK FATE»: Arnold Schwarzenegger og Linda Hamilton er tilbake i sine ikoniske roller. Mer enn to tiår har gått siden Sarah Connor (Linda Hamilton) forhindret Judgement Day, og med det forandret framtiden og omskrev menneskehetens skjebne

KONSERTER

LUNSJKONSERT I TYSVÆR

Tysvær, fredag: Munor spiller under lunsjkonserten i vestibylen i Tysværtunet kulturhus. På programmet står tysk romantisk musikk fra siste del av 1800-tallet. Konserten er en del av bLEST.

BRUCE SPRINGSTEEN-

HYLLEST

Haugesund, fredag: «A Story and Tribute to Bruce Springsteen – Roger Handeland» heter konserten som Handeland står bak i Festiviteten. Han har med seg ti musikere, inklusiv blåsere og kordamer når «The Boss» skal hylles. «Born in the U.S.A.», «Hungry Heart» « The River» , «Cover me», «My hometown» og andre Springsteen-klassikere blir garantert å høre.

«ORDET OG TONEN»

Tysvær, fredag: Et møte mellom Morten Salvesen sine tekster og trioen Embla. Uhøytidelig intimkonsert på Verkstad Selskapslokale gjennom fortellinger og musikalske øyeblikk.

STORD JAZZKLUBB

Stord, lørdag: Horace Silver Tribute Band spiller på Grand Hotell i regi av Stord Jazzklubb.

FLYGEL TIL LUNSJ

Stord, lørdag: Flygel til lunsj byr på konserten «Morgonstemning» i Stord kulturhus. Den er gratis og med Berit Cardas: fiolin, Ingvill Holter: sopran, Marita Kjetland Rabben: flygel. Musikk fra Grieg til Edith Piaf.

LØRDAGSJAZZ

Haugesund, lørdag: Madalaveien kommer til Lørdagsjazzen og Høvleriet. Det var i Madlaveien Sigvart Dagsland startet sin karriere. Da vikarierte Sigvart for broren Jon, som er både opprinnelig og nåværende vokalist. Noen sier at Jon er vel så god, og mye mer rocka. Senere har det utviklet seg til et drivende rockeband med full blås, skriver Lørdagsjazz i en pressemelding.

FLYTTEN PUB

Haugesund, fredag: Creendence Forever – hyllest til Creedence Clearwater Revival på Flytten.

OLD RIVER SALOON

Etne, lørdag: Bånn Jolly Band spiller i Saloonen. Dag før er det bondepub samme sted.

LUMEN DRONES Haugesund, lørdag: Lumen Drones har releasekonsert i Bedehuset på Bakarøya. Det nye albumet til trioen Nils Økland, Ørjan Haaland og Per Steinar Lie heter «Umbra». Konserten er en del av tiårsjubileet til plateselskapet Hubro.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED-

GALLERI

Haugesund, fredag: Haugesund Kunstforenings tradisjonelle juleutstilling åpner fredag i Billedgalleriet. Over 40 kunstnere fra hele landet presenterer kunstverk som vises for første gang på Haugalandet. Utstillingen åpnes av styreleder i kunstforeningen Jon Müller. Blant kunstnerne finner vi Axel Rios, Sverre Skjold, Roald Tellnes, Liv Sørvaag, Synnøve Gallis Anfindsen, Karoline Emmerhoff.

ÅRETS BLEST-UTSTILLER

Tysvær, fre-lør: Ali Dorani er årets bLEST-utstiller. Han er 27 år og opplevd og erfart mye; vært båtflykting, sittet i varetekt i flyktningleiren på Manus Iand. Kunsten reddet ham, og han er nå fribyforfatter i Stavanger. Han er i ferd med å bygge opp internasjonal karriere som kunstner og frihetsforkjemper.

KARMSUND FOLKEMUSEUM Haugesund, fr.-sø.: «D. D. S. Ø-I-F – Dyr du skulle ønske ikke fantes» er en utstilling som er basert på dyr fra Jo Nesbøs bøker om Doktor Proktor. Fra slanger til det skumle namibiske neshornet.

GALLERI G GUDDAL Kvinnherad, lørdag: Galleri G Guddal har utstilling med Elin Gabrielsen grafikk og Torstein Lund Eik foto.

GALLERI GIGA Stord, fre-lør: Galleri Giga i Leirvik viser grafikk av Alexander Stub. Utstillingen står til midten av november.

SCENE

«GRATULERER»

Haugesund, lørdag: Else Kåss Furuseth er tilbake på teaterscenen med ny tabukomedie om det å være god nok akkurat som du er, selv om du er ganske ræva. Monologen, også denne i regi av Arvid Ones, er oppfølgeren til «Kondolerer», en komedie om selvmord, en hyllest til livet etter å ha mistet mor og bror i selvmord.

ALEXX ALEXXANDER

Haugesund, søndag: «The Illusisons of Alexx Alexxander» ises i Scandic Maritim Hall.

TEATER

«TORNEROSE»

Haugesund, fre-lør: Siste helg med familieforestillingen «Tornerose» med Brosteinsteateret på Hemmingstad Kultursenter. Historien om Tornerose blir en frodig og humoristisk versjon med spenning i svingene. På scenen møter publikum 20 talentfulle aktører, barn, ungdom og voksne.

«EN MIDTSOMMERNATTS- DRØM» Haugesund, lør-søn: Shakespeares frodige komedie spilles på Tønnelofet på Staalehuset. Barokksolistene er alt fra å være alver til slottsmusikere. Midt i sentrum av en sprelsk forestilling finner vi Ane Skumsvoll.

«DEN UTROLIGE HISTORIEN OM ...» Haugesund, lørdag: Dette er Scenekrafts første teaterprosjekt rettet mot barnepublikummet. Nina Sele og Elsa Aanensen lager en liten teaterføljetong med fire forestillinger under samme konsept. I Festiviteten kan små og store oppleve «Den utrolige historien om ... oppfinnere!». Dette er tredje del av prosjektet.

«THE FOREIGNER»

Haugesund, fredag: Soloforestillingen «The Foreigner» er tilbake i Haugesund, etter fullt hus under Kulturnatt i høst. Denne gang spilles forestillingen i Blackboxen på Skeisvang. En forestilling av og med Helene Skogland.

FESTIVALER

BLEST

Tysvær, fre-søn: Litteraturfestivalen bLEST har et bredt program. Lørdag er det myldring i Tysværtunet med en rekke programposter: Lansering av Vingespenn 2019, ny bok i en serie om krigen av Ingar Sletten Kolloen. Sigbjørn Johansen har skrevet stubber om livet, døden mens blogger Linnéa Myhre har skrevet romanen «Meg, meg, meg», pluss mye mer. Barnearrangement og Lokal bLEST søndag

FALTURILTU

Stord, fre: Siste dag med Falturiltu-festivalen. På Arena blir det «Hovland og Tomrens popleksikon» med personlighetene Ragnar Hovland og Bjørn Tomren der de har en gjennomgang av høydepunkter fra pop- og rockhistorien.

ARRANGEMENTER

MISJONSMESSE

Haugesund, fre-lør: NMS (Det Norske Misjonsselskap) har misjonsmesse i Vår Frelsers menighetshus fredag og lørdag. Dette er en salgsmesse med mange fine varer. I tillegg er det misjonsfest fredag kveld der bl.a. mannskoret Havdur fra Bømlo. Lørdag blir det misjonssamling med mye sang og diverse.

Kommentarer til denne saken