Hvem skal ut av Bleikmyr Bydelshus

Bleikmyr Bydelshus

Bleikmyr Bydelshus Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Flertallspartiene i Haugesund har i sitt budsjettforslag lagt inn penger til en forsøksordning med heldagsskole og skolemat på Austrheim skole. Og for å gjennomføre dette må en bruke Bleikemyr bydelshus sitt storkjøkken og storstue som spiserom.

Forsøksordningen har oppstart høsten 2021, og hverken ansatte eller brukere av bydelshuset er tatt med på råd. Vi er bekymret for de gruppene som i dag bruker bydelshuset og stiller følgende spørsmål:

  • Vil de eldre fortsatt kunne samles for trim og sosialt samvær på bydelshuset?
  • Må Austrheim skolekorps slutte å bruke bydelshuset til øving?
  • Hva med midlertidige behov som Barn er bra-Festivalen, valg og vaksinering?
  • Hva med Enterlan, ungdomsklubb, teater og konserter som krever tid og tilgang for rigging og opprydning?
  • Hva med dåp, bursdager og begravelser som krever forberedelser og etterarbeid?

Bruk av bydelshusets storstue vil også redusere muligheter for utleie til kurs og konferanser, som er en del av bydelshusets inntektsgrunnlag. Foreløpig er det ikke lagt inn en krone til Bleikemyr bydelshus for å kompensere for tap av leieinntekter.

Bydelshusene våre bidrar til aktivitet og kultur i hverdagen for mange i Haugesund. De er en del av vår kulturelle grunnmur, og medvirker til et mangfoldig kulturtilbud i byen. Vi er bekymret for denne aktiviteten nå som storstuen til Bleikemyr bydelshuset skal bli brukt til spiserom for Austrheim skole.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken