FILMPREMIERER

«Billie»: Et møte med en av verdens fremste og mest sagnomsuste jazzsangere, Billie Holiday og kontrastene i hennes korte, turbulente liv. Filmen er fortalt gjennom en av hennes største fans, Linda Lipnack Kuehl som i 1971 startet arbeidet med en omfattende biografi om Holiday. Over en periode på åtte år gjorde hun over 200 timer med intervjuer med dem som kjente henne best, blant annet Charles Mingus og Count Basie.

«Dragevokterens jul»: Det er snart jul i den lille byen Kjedly. Alle pynter til fest, synger julesanger og baker kaker. Bortsett fra 11 år gamle Sara som beveger seg rundt som en usynlig ninja. «Aldri bli sett, aldri bli tatt og aldri bli kjent med noen», sier hun til seg selv mens hun gjemmer seg for politiet og bryter seg inn i ferietomme hus for å finne mat og varme. Men når en flammesprutende drage krasjlander i huset hun skal feire jul i, snus alt på hodet.

«Freaky»: Sjenerte Millie (Kathryn Newton) går på videregående skole i den lille byen Blissfield. Byen herjes av en etterlyst seriemorder (Vince Vaughn), som en kveld utpeker Millie som sitt neste bytte. Mordet går ikke helt som planlagt, da nærkontakten mellom dem resulterer i et kroppsbytte. Filmen er en blanding av komedie og skrekkfilm.

«Hillbilly Elegy»: J.D Vance (Gabriel Basso) er tidligere marinesoldat fra sør i Ohio og som studerer juss ved Yale. Han er på nippet til å lande drømmejobben når en krise i familien tvinger ham til å reise hjem. Her blir J.D nødt til å navigere seg gjennom den komplekse dynamikken i hans hillbilly-familie og hans flyktige forhold til sin rusavhengige mor Bev (Amy Adams)

«Saint Maud»: Dette er en psykologisk skrekkfilm som gir oss et originalt og ubehagelig innblikk i tro, galskap og frelse i en fallen verden. Hjemmesykepleieren Maud ankommer Amandas hus, en berømt danser som nå har blitt skjør og skrøpelig av sykdom og som nå er isolert i sitt eget hjem. Maud har tidligere jobbet ved et større sykehus hvor flere av pasientene har dødd på mystisk vis. Amanda lar seg fascinere av den religiøse unge kvinnen, som gir henne noe annet å tenke på enn sykdommen. Maud blir til gjengjeld ubehagelig besatt av sin nye pasient.

«The Eight Hundred»: Den Japanske hæren har slått Shanghai i ruiner og igjen står 800 kinesiske soldater som holder fortet i et varehus midt i krigssonen. Dette er historien om Kina’s modigste krigere og heltene i Kompani 88 som står imot overmakten gjennom det ene harde angrepet etter det andre fra den Japanske hæren. Basert på en sann historie fra Shanghai i 1937.

KONSERTER

Haugesund, fredag: Det kritikerroste bandet Chrome Hill har sluppet albumet «This is Chrome Hill» og feirer dette med en Norgesturné som går innom Haugesund og Skåre kirke. Bandet spiller mørk jazzrock-noir, inspirert av Japan og filmens verden.

Haugesund, lørdag: «CreedenceMania – Cosmo's Factory» er et konsertshow som feirer Creedence Clearwater Revival sitt album «Cosmo's Factory» som kom ut for 50 år siden. Showet er todelt: i første del spiller Fortunate Sons seg gjennom hele albumet, fra første til siste note. I andre del er duket for CreedenceMania, med alle klassikerne fra CCR sine andre album, som «Have you ever seen the Rain», «Proud Mary», «Bad Moon Rising» og mange flere låter. Konserten i Festiviteten er utsolgt.

Haugesund, lørdag: Lørdagsjazzen på Høvleriet er avlyst fram til nyttår på grunn av koronasituasjonen.

Stord, lørdag: Stord Jazz avlyser konserten med Klingenberg som skulle vært lørdag. Koronasituasjonen gjør at konsertene med Hedvig Mollestad Trio 28. november og med Bjørn Berge 4. desember må avlyses.

Haugesund, lørdag: Folkemusikkgruppen Snillan Du består av Amalie Eldnes, Helene Stulien Lauen og Lydia Haugan Helland. Trioen har konsert i Billedgalleriet og skaper et møte mellom modernitet og det tradisjonelle, gjennom egenskrevet musikk og nytolkinger av folketoner.

Stord, søndag: «Messe for en såret jord» av Ketil Bjørnstad og Erik Hillestad vises i Nysæter kyrkje med et utvidet Sanctus. Kapellmester er Øystein Heide Aadland, dirigent: Bjarne Aadland. Det blir to konserter.

UTSTILLINGER

Haugesund, fredag: Haugesund Kunstforening inviterer til ny salgsutstilling i Billedgalleriet med Anne Stabell – vevnader og Gry Hege Rinaldo – tegninger. Anne Stabell sin utstilling heter «Den langsomme veien gjennom skogen og hjem» og Gry Hege Rinaldo «The Forest Veil». I Haugesund Billedgalleri kan du ellers oppleve: «Thomas Kilpper – Atlantic Footprints», «Byen – rom for estetikk», og «I storm og stille – utvalg fra samlingen».

Kvinnherad, lør-søn: I Galleri G Guddal ikke langt fra Rosendal. viser Elisa og Ida Helland-Hansen keramikk, bilder og tekstil.

Sveio, søndag: Galleri Ryvarden på Ryvarden fyr viser utstilling med bilder av Liv Sørvaag, både malerier og trykk. Den kan oppleves hver søndag til og med 29. november.

SCENE

Haugesund, fredag: «Han Innantes 5. revy: Basar» vises med to forestillinger i Festiviteten. Kjente og kjære venner som Oppfinneren Sjur og Rongknoken Gunnvald, Alias Arne Nordbø dukker opp. Arne Nordbø kommer også med flere overraskende nye figurer. Torolf Nordbø framfører flere av radiohitene sine med orkester med heimehjelpen Rita Fotland i spissen. Torolf Nordbø har denne gangen også med seg sangeren Gunstein Draugedalen. Det blir to forestillinger.

TEATER

Haugesund, fredag: Haut Scene viser den absurde komedien «Kafka på NAV» med blant annet Rikke Westerlund Lie og Ane Skumsvoll i to av rollene.

Tysvær, lørdag: Hip hop-forestillingen «Blokk til blokk» med Don Martin, Fela og Castro var en braksuksess på Det Norske Teatret. Nå er den på turné og kommer til Aksdal. Hvor du kommer fram, er ikke berre et sted du ikke har valgt. Det er også med på å gjøre deg til den du er. «Blokk til blokk» er en konsertforestilling om å komme dit du er, ikke på grunn av, men på tross av.

Haugesund, lør-søn: Hva skjer hvis all isen på jorda smelter? Kanskje vi må bo i ubåter? «Ubåt» er et splitter nytt stykke for barn, fullt av karakterer og stemningsfull musikk. Det er en fortelling om nysgjerrighet, håp og om å flyte og synke samtidig. Gunnar Eiriksson står for regi, manus og musikk.

Stord, lørdag: Teater Vestland skulle vise stykket «Frakt under havet» i storsalen i Stord kulturhus. Forestillingen er avlyst.

ARRANGEMENTER

Haugsund, lørdag: ARTung tegneklubb i Haugesund Billedgalleri er et ukentlig drop-in-tilbud for ungdom/unge voksne som er glad i å tegne og har lyst til å tegne sammen med andre. Én lørdag i måneden inviteres en billedkunstner eller illustratør med i tegneklubben for å vise fram arbeidene sine og lære bort teknikker.

Haugesund, lør-søn: I 2004 kunne Haugesund feire 150 års jubileum. Til jubileet vart Jubileumsfilmen «Haugesund 150 år» produsert. Filmen inneholder ulike tema frå byen si historie. Festiviteten er dagens tema. Filmen vises i Karmsund folkemuseum.