Gå til sidens hovedinnhold

I dag starter cruisesesongen i Haugesund

Artikkelen er over 2 år gammel

Når cruiseskipet AIDAaura klapper til kai i ved Garpeskjærkaien klokken 08:00 mandag morgen, er det starten på årets cruisesesong i Haugesund.

HAUGESUND: Mandagens besøk med 1.300 passasjerer er stort sett tyskere, på vintercruise til Alta, på jakt etter nordlyset.

– Haugalandet skal oppleves og utforskes, så det vil bli arrangert en rekke utflukter. Alt fra tur til Åkrafjorden, trugetur til Røldal i øst, til besøk i vakre Skudeneshavn i vest, opplyser reiselivssjef Vigleik Dueland i en pressemelding.

Årets sesong strekker seg fra februar til oktober, og i løpet av perioden vil 48 cruiseskip, med over 90.000 passasjerer gjeste byen.

Milepæl

Cruiseskipene som vil besøke byen i år, vil bringe med seg fra det minste cruiseskipet med 100 passasjerer, til det største med 5.700 passasjerer.

– Det største cruiseskipet som anløper i år, er det 315,8 meter lange skipet ”MSC Meraviglia”, som legger til kai 23. mai . Skipet eies av det italienske selskapet MSC Cruises. Da markeres ikke bare størrelsen en milepæl for cruiseskip som har anløpt Haugesund. Men det er også første gang et cruiseskip fra MSC Cruises anløper Haugesund, forklarer Dueland.

Kommentarer til denne saken