FOTBALL: Det bekrefter styreleder i FKH Leiv Helge Kaldheim overfor Haugesunds Avis fredag formiddag.

– Wadji ble dopingtestet av Antidoping Norge etter hjemmekampen mot Kristiansund 19. mai. Der testet han positivt på morfin, sier Kaldheim.

Spilleren selv ble informert av Antidoping Norge onsdag. FKH ble senere informert av Wadjis agent.

– Ifølge Wadji dreier det seg om en tablett som kona har medbrakt fra Senegal. Han hadde diare etter middag og puttet i seg tabletten. Det er hans forklaring, sier Kaldheim.

– Wadji er selvsagt dypt fortvilet, og er lei seg for at han har satt klubben og seg selv i en fryktelig vanskelig situasjon. Han forklarte seg for Antidoping Norge i går og vil samarbeide med Antidoping Norge i den videre etterforskningen, slik at saken kan bli avgjort så snart som mulig. Det er viktig for Wadji å understreke at medisinene han har tatt ikke har noen prestasjonsfremmende effekt og at han aldri har hatt noen intensjoner om å jukse, sier Wadjis advokat Trond Jarle Bachmann i en pressemelding. 

I følge advokat Bachmann er B-prøven foreløpig ikke analysert.

I påvente av dom og lengde på utestengelse, blir Wadji tatt ut av trening og kamptropp med umiddelbar virkning. Han var heller ikke i kamptroppen da FKH møtte Bryne i cupen onsdag.

– Det er ikke krav om det, med i tråd med FKHs verdier er vi ikke i tvil om at det er rett å gjøre det sånn. Det forstår også Wadji, sier Kaldheim.

Ibrahima Wadji er en av FKHs viktigste spillere og er også klubbens heteste salgsobjekt. Med Wadji ute av spill har FKH mistet to av sine mest sentrale spillere på kort tid etter at Alexander Stølås sist lørdag ødela akillesen og er ute for sesongen.

 

Ukens podkast