Streik fører til drivstoff-stopp på flere flyplasser

Rygge  20160208.
Et fly fra Ryanair av typen Boeing 737-800 takser på Moss lufthavn Rygge mandag 8. februar 2016.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Rygge 20160208. Et fly fra Ryanair av typen Boeing 737-800 takser på Moss lufthavn Rygge mandag 8. februar 2016. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det er brudd i meklingen om oljetransportavtalen. Dermed blir det stopp i tankingen av drivstoff på flyplassene i Stavanger, Bergen og Tromsø fra lørdag morgen.

DEL

OSLO: Det ble brudd meklingen mellom Norsk Transportarbeiderforbund, Parat og Norsk Industri klokken 1.40 natt til lørdag. Meklingen omfatter selskaper som leverer bensin og drivstoff, både på sjø, luft og land. I første omgang vil selskaper som fyller drivstoff på fly og helikopter, bli rammet.

Parat tar ut 21 medlemmer i Flytanking AS i streik lørdag morgen. Medlemmene jobber i Gardermoen Fuelling Services, Flytanking og Sisternedrift. Norsk Transportarbeiderforbund har tatt ut seks medlemmer i Smart Fuels avdelinger på Skjelnan i Tromsø og Lillesund i Haugesund, og medlemmene i Flytanking i Stavanger og Bergen.

– Strakk oss langt

– Vi beklager at Norsk Industri og arbeidsgiverne ikke ville komme oss i møte og løfte minstelønnssatsene tilsvarende det som skjedde i frontfaget, sier forhandlingsleder Ole Einar Adamsrød i Norsk Transportarbeiderforbund. Forhandlingsleder for Parat, Thomas Lilloe, sier de har strukket seg langt for å komme til enighet.

– Fra 29. juni vil konflikten bli trappet opp. Da vil vi også ta ut de ansatte på Værnes og Bodø i streik, sier han.

Frykter konsekvensene

Også arbeidstakersiden beklager at partene ikke lyktes med å komme til enighet. Organisasjonsdirektør Carla Botten-Verboven i Norsk Industri sier hun frykter streiken kan få store, negative konsekvenser for luftambulansen og flytrafikken

Artikkeltags