STORD: Ifølge politiet er det meldt om innbrudd og hærverk.

– Vi er snart på stedet for å gjøre undersøkelser. Det var rektor som meldte fra oss til klokken 9. Dette har trolig skjedd i løpet av natten. Det er foreløpig uklart om noe er stjålet, sier politiets operasjonsleder Victor Fenne-Jensen.

Tre rom skal ha blitt utsatt for hærverk, er meldingen politiet har fått.

– Om dette er klasserom eller grupperom, vet jeg ikke. Det som er meldt er at noen har tatt seg inn gjennom et vindu i biblioteket. Det står ikke om vinduet har blitt knust, sier han.

Omfanget av hærverket var tirsdag morgen ikke kjent.

– Vi er på vei for å gjøre undersøkelser og sikre spor. Om det er noen som har tips eller opplysninger i saken, kan de ringe politiet på 02800, sier Fenne-Jensen.

– De har vært inne en kjapp tur og markert seg

Rektor Anne Beate Sunde bekrefter hendelsen,, men:

– Dette er ikke noen stor sak. Vi tok kontakt med politiet etter at vi hadde observert at det hadde vært folk inne i skolen. De har tatt seg inn gjennom et vindu, inn på biblioteket og et rom. Det er ingenting som er brent eller stjålet. Ingenting er ødelagt. De har kastet rundt på bøker og inventar i rommet, sier hun.

– Så det er ikke noen omfattende skader på rom?

– Overhodet ikke. Grunnen til at vi tok kontakt med politiet er at vi samarbeider med dem om andre ting også. Dette er tenkt som et ledd i forebyggende arbeid. De har vært her, observert, og pratet litt med elever, sier rektoren.

Hvem som har vært inne på skolen i natt vet hun ikke.

– Men det tyder på at de kun har vært innom en kjapp tur og markert seg. Deretter har de gått ut igjen samme vei som de kom inn. Vinduet var ikke knust, men lirket opp fra utsiden, sier hun.