Gå til sidens hovedinnhold

Innfører bålforbud to dager før tiden

Artikkelen er over 2 år gammel

I dag var en av de siste dagene hvor det var mulig å drive bråtebrenning, og svært mange benytter seg derfor av dette. Klokken 19 lørdag kveld sendte 110-sentralen ut melding om at det er besluttet å innføre bålforbud fra og med i dag, 13. april i Rogaland Brann og redning IKS' eierkommuner. Dette betyr at det ikke er tillatt å fyre opp bål i nærheten av skog eller utmark.

– På grunn av værsituasjonen er ikke tillatt å brenne utendørs. Dette gjelder flatebrenning og bråtebrenning. Det er derfor midlertidig ikke mulig å sende inn skjema til 100 om utendørsbrenning, lyder beskjeden fra 100-sentralen Sørvest.

Forbudet gjelder også brenning som allerede er meldt inn til brannvesenet.

Forbudet gjelder i 14 kommuner i fylket: Finnøy, Forsand, Gjesdal, Klepp, Kvitsøy, Sola, Randaberg, Rennesøy, Sandnes, Stavanger, Strand og Time.

Kommunene på Haugalandet har dermed ikke fått et tilsvarende bålforbud, men Haugesund kommune har bålforbud året rundt med enkelte unntak som f.eks åpen brenning på grillinnretninger og utepeiser på egen eiendom og i sjøkanten, samt på stasjonære griller i for eksempel Djupadalen.

Skogbrannfaren øker

– RBR vurderer situasjonen nå som så alvorlig at vi har innført bålforbud før tiden. Det er også meldt om fint vær og mer vind i dagene som kommer. Dette vil bidra til å øke skogbrannfaren, sier avdelingsleder Frode Strøm i forebyggende avdeling.

Også Eigersund og Bjerkreim har innført et tilsvarende forbud lørdag kveld.

Lørdag kveld brenner det fortsatt i Tysvær.

Der oppfordret innsatsleder Audun Matre i Rogaland Brann og redning til forsiktighet i forbindelse med bruk av ild i forbindelse med påskeferien.

– Det kan være fuktig i bakken, men det brenner fort i trær og på topper, sa Matre mens det brant i naturen bak ham.

Les også: Overrasket av vind

Les også: Bråtebrann ute av kontroll

Kommentarer til denne saken