Gå til sidens hovedinnhold

Innfører restriksjoner på alle arrangement med over 100 personer

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunene Karmøy, Haugesund, Tysvær, Sveio og Bokn innfører like restriksjoner for alle innendørs arrangement. Dette gjelder i første omgang i tre uker fra 10. mars.

HAUGESUND: I en pressemelding som er sendt ut tirsdag ettermiddag forteller kommunene at alle arrangement og møter med over 100 personer eller mer enn 50 deltakere fra risikogruppa får restriksjoner.

– Større arrangement medfører at mange mennesker er tett på hverandre. Faktorer som bevertning, alkoholinntak og varighet påvirker også smittefaren. Haugesund, Tysvær, Bokn, Sveio og Karmøy kommuner har alle vedtatt restriksjoner for å begrense smitte, skriver kommunene i meldingen.

Der står det også at Norge er et av landene som per nå har raskest økning i antall smittede og høyest andel av befolkningen som er smittet med koronaviruset.

– Kommunene har et særlig ansvar for å forebygge smitte og fremme folkehelse, og smittevernloven gir kommunene omfattende myndighet for å nå dette målet, står det i meldingen.

Vedtaket som gjelder i tre uker fra 10. mars, vil bli vurdert fortløpende, og kan bli endret på kort varsel.

I meldingen som er lagt ut på Karmøy kommunes nettsider står det at planlagte arrangement eller sammenkomster med mer enn 100 deltakere eller mer enn 50 mennesker fra en risikogruppe blir arrangøren pålagt å levere inn skriftlig risikovurdering til kommunen.

PS: I en tidligere versjon av denne saken sto det at alle arrangement blir «stoppet». Det riktige er at det blir innført restriksjoner. Endringen ble gjort klokka 16.03 10/3 2020.

Kommentarer til denne saken