HAUGESUND: – Jeg ønsker at barna skal få nye leker og nytt inventar. Avdelingen er ikke pusset opp siden den var ny. En slik oppussing koster mange penger, og derfor håper jeg at hele Haugalandet vil bli med å bidra, slik at barneposten blir ny, sier Pedersen.

Hun har jeg hengt opp plakater rundt omkring i byen for å informere om innsamlingsaksjonen. Pedersen skal også samle inn penger til formålet ved å stå på egen stand med et stort melkespann.

Funksjonsleder ved barneposten, Hanne Rita Wannberg, sier til Haugesunds Avis at Pedersen har kontaktet henne og undersøkt hvilke behov barneposten har.

1.300 innleggelser årlig

– Vi har hatt noen runder med teknisk avdeling på sjukehuset for å undersøke hva som eventuelt kan gjøres med tanke på oppussing og maling av gang og lekerom, sier Wannberg.

Barneposten har rundt 1.300 innleggelser hvert år.

Astri Pedersen opplyser at hun har drevet med hjelpearbeid i 17 år og hjulpet over 600 mennesker. 

I 2014 fikk hun Kongens fortjenstmedalje for sitt arbeid. Tidligere er hun også blitt kåret til Årets Hjertedame i ukebladet Allers.

Samler til medieutstyr

Jan Thore Josdal har også startet en innsamling for barneavdelingen, tilfeldigvis samtidig som Pedersen er i gang.

Han ønsker at ungene skal få mer moderne underholdningsutstyr når de er på sykehuset.

– Jeg har selv vært inn på avdelingen flere gange siste år og ser at vi med ganske små midler kan glede mange barn. Barneavdelingen trenger en oppdatering på medieutstyr på fellesområdet. Det som står der, og har stått der siden første gang vi var innom på avdelingen i 2013, er rett og slett ubrukelig, sier Josdal i en melding til Haugesunds Avis.

På hjelpeportalen bidra.no kan du søke opp Josdals prosjekt og se hvordan du kan bidra.

– Dette hadde vært en perfekt julegave å gi barna på barneavdelingen, håper så mange som mulig kan bidra, og dele prosjektet videre. Ingen beløp er for små, ingen beløp er for store, sier Josdal.

I skrivende stund er det samlet inn 3.900 kroner.