Opplever vekst og framgang

SEAGULLS-KEEPER: Ludvig Espedal sto i mål for Haugesund Ishockeyklubb da det ble arrangert U8/U9-turnering i ishallen i Haugesund tidligere denne måneden.

SEAGULLS-KEEPER: Ludvig Espedal sto i mål for Haugesund Ishockeyklubb da det ble arrangert U8/U9-turnering i ishallen i Haugesund tidligere denne måneden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

2016/17-sesongen har vært bra for Seagulls sine aldersbestemte lag. Sportslig ansvarlig, Christoffer Ruud, har likevel troen på en enda bedre sesong for klubben neste år.

DEL

ISHOCKEY: – Nå er bare dette det andre året mitt i klubben, men jeg har blitt fortalt at sportslig sett har dette vært det beste året i klubbens historie.

– Selv om vi er fornøyde med det, må vi likevel sette oss som mål å toppe dette neste sesong. Vi må bygge ungdomsavdeling som får fram egne talenter, kommenterer sportslig ansvarlig og trener i Haugesund Ishockeyklubb (Seagulls), Christoffer Ruud.

Fra hockeyskole til A-lag

De aller fleste barn og unge i Haugesund Ishockeyklubb starter med å delta på klubbens skøyte- og hockeyskole.

– Den starter etter høstferien hvert år og her har vi alt fra barn på tre år til de på 12–13 år. I år har vi hatt over 100 barn registrert på skolen. Jevnt over har det vært 60–70 barn hver torsdag. Det er en liten økning fra året før og det er vi veldig fornøyde med, smiler Ruud.

Barna fordeles på fem soner og etter hvert som ferdighetene til barna forbedres, flyttes de videre til neste sone.

OVER 120 BARN: Over 120 barn spilte kamper i U8/U9-turneringen i Haugesund denne måneden. Didrik Stødberg til høyre.

OVER 120 BARN: Over 120 barn spilte kamper i U8/U9-turneringen i Haugesund denne måneden. Didrik Stødberg til høyre. Foto:

Da Ungsport besøkte ishallen den andre helgen i mars, var det turnering for U8- og U9-lag. Seagulls stilte selv med to lag. I tillegg deltok lag fra Stavanger, Nærbø og Bergen.

– Vi har 22–23 barn som spiller ishockey i denne aldersgruppen, og i løpet av sesongen er det turneringer i Kristiansand, Bergen, Stavanger, Nærbø og Haugesund. Hvert lag har én turnering hver. Vi er kjempefornøyde med gjennomføringen av vår turnering. 16 lag deltok og det var en stor dag for alle involverte, forteller Ruud.

På U11-laget har Seagulls hatt rundt 18 spillere i år.

– Dette er første steg hvor en spiller på stor bane. U11-laget vårt har klart seg veldig bra i år.

– Noe U13-lag har vi ikke hatt i klubben denne sesongen. Noen har blitt flyttet opp på U15-laget og noen ned på U11. Når vi nå ser tilbake på sesongen, er vi veldig fornøyde med at vi løste det på den måten, forteller Christoffer Ruud.

KAMP OM PUCKEN: Haugesund Ishockeyklubbs Nikita Afanasjev  (t.v.) i aksjon.

KAMP OM PUCKEN: Haugesund Ishockeyklubbs Nikita Afanasjev (t.v.) i aksjon. Foto:

Ungsport har tidligere denne sesongen skrevet om Seagulls sitt U15-lag, som denne sesongen har deltatt i blant annet nasjonal serie.

– Vi fikk en veldig tøff start og gikk på et par store tap. Vi fikk rett og slett et lite sjokk.

– Det ble derimot færre og færre stygge tap og nylig slo vi topplaget Astor. Sesongen ble avsluttet med to seiere og dermed ender vi opp midt på tabellen. Det er vi veldig fornøyde med, forteller Ruud.

For de eldre ungdommene har Seagulls i år hatt en U20-treningsgruppe på ni-ti spillere.

– Fem-seks av dem har spilt med A-laget, men vi har dessverre ikke hatt en spillarena for alle. Vi håper derimot at alle i løpet av et par år kan spille for A-laget vårt.

– Når det gjelder neste sesong vil vi melde på et U16-lag i nasjonal serie, samt ha lag i U13, U11 og U8/U9. Deriblant håper vi å få til et jentelag i U11, forteller Christoffer Ruud.

Artikkeltags