STORD: Han er domfelt for trusler tidligere også, stordmannen som i begynnelsen av juli sto tiltalt i Sunnhordland tingrett.

Lovbruddene som denne gang skulle danne grunnlag for domfellelse, var blant annet tre tilfeller av trusler og vold mot politiet. På vei til arresten i oktober 2017 uttalte han til en politibetjent at politimannen var «nazi».

«Eg er antinazi. Eg elsker å drepe nazi», fortsatte han.

Da han skulle pågripes i februar 2018, uttalte han at «jeg har aldri slått en kvinne før, men du kommer til å bli den første jeg skal banke» til en kvinnelig politibetjent. Like etterpå kastet han en mobiltelefon, en snusboks og et nøkkelknippe mot politipatruljen, før han la på sprang.

SMS-trusler

Det var en lang liste tiltalepunkter aktor la fram i retten. I noen av tilfellene ble han frikjent – andre må han nå sone for.

Blant dem som har fått kjenne på 45-åringens vrede, er hans ekssamboer og naboene.

I forbindelse med samværssak om deres felles barn, mottok ekssamboeren en rekke skremmende og krenkende SMS-er.

«Tiden renner ut, så dåke får komme på noko lurt!», «Kven eg slit i stykker fyrst?» og «Tikk takk.....», var noen av meldingene hun mottok. Meldingene var skremmende for ekssamboeren.

Til en av naboene uttalte 45-åringen at han skulle skade ham og at han skulle drepe ham. En annen nabo fikk en knyttneve trykket opp i ansiktet.

Kjørte av veien

I retten fortalte 45-åringen at han hadde ruset seg fra han var 16 år, men at han de siste årene mest hadde holdt seg til alkohol. Han har vært innlagt tre ganger med rusutløst psykose.

I et av tiltalepunktene han nå er dømt for, hadde 45-åringen i ruspåvirket tilstand kjørt av veien med en varebil. Kjøringen endte med at bilen kjørte av veien, gjennom et gjerde, ned i en hage og landet på siden.

For ruskjøringen må 45-åringen nå betale en bot på 30.000 kroner og han er fradømt retten til å kjøre førerkortpliktig motorvogn i to år og seks måneder. Han må avlegge full ny førerprøve om han ønsker førerkortet tilbake.

Sunnhordland tingrett, ved dommerfullmektig Elise Mjølhus Kleiven, kom fram til at en passende fengselsstraff for de ovennevnte forholdene, er 90 dager fengsel. 30 av disse dagene ble gjort betinget med en prøvetid på to år.