FOTBALL: – Jeg håper det holder helt inn, smiler Sande når samtlige intervjuer etter kamp handler om årets mål.

La oss gå gjennom hva som egentlig skjedde. Det er like før pause. Stillingen er 1-1, etter at gjestene først har tatt ledelsen og Zafeiris har utlignet på et utsøkt frispark. FKH får hjørnespark. Ballen havner hos Kevin Martin Krygård som slår et innlegg mot bakerste stolpe der Peter Therkildsen henger i lufta og header ballen tilbake i feltet. Der står Mads Berg Sande – og henter fram en scoring fra toppen av øverste hylle.

– Jeg kan vel ikke gjøre noe annet. Jeg rekker ikke å tenke, jeg bare går for det, forklarer han og innrømmer at han aldri før har scoret et finere mål. verken på trening eller i kamp.

Lite selvtillit

Sande har heller ingen problemer med å innrømme at gjestene var bedre enn FKH i store deler av kampen, også etter at de fikk en mann utvist i det 60. minutt.

– Det er litt der vi er for tiden. Vi spiller med litt lite selvtillit. Så slipper vi inn et billig mål i 1. omgang og tenker at når skjer det igjen. Vi blir løpende mye etter ballen. Når Christos (Zafeiris) setter det frisparket så får vi en gnist, og med min scoring like før pause går vi til pause med tro på at vi skal få kontroll på dette.

– Men så lar dere likevel Sarpsborg ta over etter at de får en mann utvist?

– Ja, vi skal liksom ut i hundre da, men ender opp med å bli litt for redde for å tape. Vi vet jo at det kommer til å komme muligheter for kontringer, forklarer han.

FKH slo Sarpsborg 08 3-1 på hjemmebane.

Spikeren i kista

Og nettopp en slik kontring ble spikeren i kista, eller prikken over i-en for FKH denne søndagen. Ulrik Fredriksen fant Sande med en lekker pasning langs høyrekanten, Sande så opp og fant Bilal Njie inne foran mål og vipps så var det 3-1 til FKH.

– Jeg var litt redd for at innlegget kom for nær keeper, og det var deilig å se at Bilal rakk ballen og at keeperen deres trakk seg litt. Bilal og Badou er de to raskeste på laget så det var godt det var han som var der, smiler Sande.

–Hvor lenge skal du suge på denne karamellen og skryte av denne scoringen?

– Vi får se, men jeg tåler å høre om den en stund.

Frihelg før sekspoengskamp

Neste helg har FKH spillefri. Da går turen til Suldal for sosialt samvær med FKH-troppen.

– Det skal bli godt med en slik helg nå. Vi må holde på godfølelsen vi har nå og holde den gode moralen gående. Kampen mot Jerv helgen etter er en sekspoengskamp, og om vi vinner den kan vi se litt oppover og da kanskje se fram mot en kjekkere periode, sier dagens hovedperson.

FKH-trener Jostein Grindhaug hadde følgende å si om Sandes brassescoring:

– Hvis det var noen som skulle gjøre det så måtte det være han.

Fordi du har sett det før på treningsfeltet?

– Nei, jeg har sett ham gjøre noe lignende, ler han.