KARMØY: I Kopervik har det stått telt siden onsdag i forrige uke i andre enden av der Karmøygeddon-teltet pleier å stå. Forrige helg gikk Kopervikfestivalen, og denne helgen kjører Hans Morten Hansen et stand up-show spesiallaget for denne anledningen. 25. og 26. september blir det «Heavy Nights» i regi av Karmøygeddon-festivalen i samme telt.

– Vi har kapasitet til 200 i teltet som vanligvis har sitteplass til 400. Et godt opplegg har vi. Vakter står i døra med Antibac. Bordene er satt fra hverandre. Du kan sitte alene ved et bord hvis du vil, og alle bestiller og betaler ved bordet. Vi følger alle prosedyrer, sier Johnny Angelund som jobber for Inventum til Haugesunds Avis.

Viktig å få aktivitet

– Blir det mer stand up i Kopervik enn dette showet til Hansen?

– Ikke foreløpig. Vidar Hodnekvam er ny standupartist og står for oppvarmingen. Hans Morten Hansen er kjent for de fleste. I teltet begynte vi med Kopervikfestivalen. «Heavy Nights er en mindre utgave av Karmøygeddon. Vi prøver å få mest mulig ut av det vi kan i disse tider. Vi trenger det, artister og lyd- og lysfolk. Mye har stoppet opp, det er viktig å få aktivitet. Vi gjør det vi kan gjøre noe med, og bryr oss ikke med det vi ikke kan gjøre.

Bekymret for Karmøygeddon

– Hva tror du om sjansene for at det blir Karmøygeddon-festival til våren?

– Det er ikke vi som bestemmer det. Jeg må være såpass ærlig og si at jeg er bekymret. Festivalen skal gå mai 2021. Vi må ha troen, annet kan vi ikke gjøre, men samtidig må vi være litt realistisk. Vi kommer nok til å ha koronakrisen ut neste år, mener Angelund.

Denne helgen har han imidlertid litt av hvert å by på. På Ovenpaa kan folk få med seg Kim Larsen-tribute med Daniel Måge og musikere fra D'AccordD. Det blir foredrag om progbandet Rush, og høstens Premier League-sesong sparkes i gang på storskjerm.

Savner fullt hus

– Savner du stemningen fra konsertene før koronapandemien?

– Selvfølgelig savner jeg fullt hus og fullt trøkk. Nå har vi kommet inn i en ny fase. Det er mer lyttbart publikum enn når vi har fullt hus. Det er en fantastisk opplevelse, men når du er et musikkmenneske ønsker du å gå tilbake til det normale. Jeg velger å se det beste i den situasjonen vi er i nå. Vi har hatt 30–35 konserter siden vi fikk lov å holde konserter igjen, sier Johnny Angelund.