Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg ser på det som en stor gave

Artikkelen er over 1 år gammel

Nina Sele blir regissør for årets utgave av Mostraspelet «I slik ei natt» som går 18.–20. juni

BØMLO: – Det er en stor glede for oss å presentere Nina Sele som regissør for Mostraspelet « I slik ei natt». Nina har vært en del av den kunstneriske ledelsen siden urpremieren i 2016, både som regiassistent og som medregissør. I tillegg har hun vært skuespiller i forstillingen, skriver daglig leder i Bømlo Teater, Øystein Kausrud i en pressemelding.

Nina Sele har i mange år spilt i Johannes Hegglands «Kristkongane på Moster», både som amatør og profesjonell skuespiller. Hun er omtrent vokst opp med Mostraspelet.

– Først og fremst takker jeg for tilliten. Siden jeg har vært med fra starten av «I slik ei natt», har jeg god kjennskap til spelet. Å stå i spissen for det kunstneriske arbeidet ser jeg på som en stor gave, sier Sele.


Hun ser fram til et godt samarbeid med Bømlo Teater. Svein Tindberg har skrevet stykket og synes det er naturlig at Nina Sele overtar som regissør. De to har jobbet tett sammen med dramaet.

– Ikke bare har hun vært en dyktig skuespiller gjennom mange år, men hennes skarpe øye for regi har vært åpenbart for alle oss som har jobbet med henne. Kunstnerisk teft, humor og et varmt hjerte – kan det bli bedre, sier Tindberg.

Nina Sele er fra Bømlo og bor i Haugesund. Hun er utdannet skuespiller ved NISS, og har jobbet blant annet ved Haugesund Teater og Jo Strømgren Kompani. Hun er en av kreftene bak teaterkompaniet Scenekraft.

Kommentarer til denne saken