En kreativ julekalender til deg - 7. desember

Av
Publisert
DEL

Det er noe med jul og småkaker, vi snakker ofte om sju slag og selv om man før i tiden var mer opptatt av dette, er de godt innarbeidet. I dag skal jeg vise dere en klassiker på vårt kakefat nemlig konfektkaken. Den er proppet med sjokolade og mandler. Det beste med disse er at de er super enkle å lage og til og med de minste barna kan bli med å sette deig på bakepapiret. 

Det du trenger er:

– 200g sukker

– 200g smør

– 2 egg

– 2ts bakepulver

– 300g hvetemel

– 100g kokesjokolade

– 50g mandler

Slik gjør du:

– Pisk smør og sukker hvit, ha i ett egg om gangen og rør godt.

– Tilsett hvetemel og bakepulver.

– Grov hakk kokesjokolade og mandler og rør disse inn til slutt.

– Sett små topper av deigen med teskjeer på en bakepapirkledd stekeplate. Kakene flyter litt ut under steking så beregne litt plass mellom kakene

– Kakene stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 min

– Avkjøl kakene først litt på stekeplaten før du med stekespade flytter dem over på rist og lar dem avkjøle helt.

For flere kreative tips sjekk ut bloggen «Kreativ hverdag».

Artikkeltags