HAUGESUND: 12 januar kåres Årets bibliotek i Norge av Norsk bibliotekforening.

Prisen gis til bibliotek som har tatt i bruk nye ideer, og som har jobbet utradisjonelt og offensivt, gjerne i samarbeid med andre, skriver bokogbibliotek.no.

De nominerte er:

  • Haugesund folkebiblitek
  • Skolebiblioteket - Elvebakken videregående skole, Oslo
  • Laksevåg bibliotek i Bergen
  • Østsiden bibliotek i Fredrikstad.

– Dette er kjempegøy! Jeg hadde ikke trodd det, siden vi var nominert i fjor også. Nominasjonen er en stor anerkjennelse, og vi blir veldig glade for at folk ser den jobben vi gjør. Vi er ikke så mange som jobber her, men vi jobber beinhardt for å få til det vi får til, og det er kjempeviktig for oss å være en møteplass i byen, sier biblioteksjef på Haugesund folkebibliotek, Siri Vikse.

Vidar Lund er leder for juryen, og leder for Norsk Bibliotekforening. Han sier det har vært vanskelig å plukke ut kandidater.

– Det har vært viktig å finne kandidater som er ledende innenfor sine felt, og som bidrar til å utvikle lokalsamfunnet og brukerne på nye måter.

Her er begrunnelsen for at Haugesund folkebibliotek er nominert:

«Haugesund bibliotek har solid forankring i lokalmiljøet. De har et ustrakt samarbeid med lag og foreninger i tillegg til næringsliv. Det vakre bibliotekbygget fylles hver dag med glede, kunnskapshunger og folk møtes med ekte varme. Haugesunds historie sitter ikke bare i veggene men gjenleves hver dag gjennom rederarkivet, Rabinowitz-seminar, kul-turer gjennom byen og morderiske opplevelser i Haraldsgata.»

Les også: