FOTBALL: Som Haugesunds Avis har skrevet tidligere skal Håvard Nordtveit ha en rolle i Skjold. Han skal jobbe som sportslig koordinator og spillerutvikler.

– Håvard skal også være et ansikt utad, fortalte Rune Rydningen, som er leder for Skjoldakademiet i starten av februar.

Mandag melder TV 2 at han også er spilleberettiget for 4. divisjonsklubben.

– En bonus

Det er uansett ikke sikkert vi får se den meritterte spilleren i gul drakt med det første.

– Det er helt i det blå. Det er bonus for oss hvis han kan gjøre det. Her har vi muligheten, men det er ikke skrevet i stein om han skal gjøre det. Han er uansett spilleklar om det skulle være behov, sier daglig leder i Skjold John Inge Ulvøy til TV 2.

Nordtveit vært klubbløs, mens han jobbet seg tilbake etter skade. Kontrakten med tyske Hoffenheim gikk ut sist sommer. Etterpå brukte han deler av høsten på å trene med FKH.

– Hvis Håvard har mulighet og lyst og har helse, så er vi glade hvis han kan bidra. Men jeg tror ikke han kommer til å spille alle 26 kamper, sier den daglige lederen til kanalen.

Spilte i ungdommen

Vatsbuen Nordtveit var innom Skjold i ungdommen før han gikk videre til FKH. Nå har han bosatt seg i Skjoldastraumen. Det begynte med at han var assistenttrener for sønnen Odins Skjold-lag. Så har det ballet på seg.

– Skjold har alltid vært en av de mest stabile og trygge klubbene å være i. Da jeg hørte at det røynet på, kjente jeg at hadde lyst å bidra litt. Jeg kommer jo fra bygda og vet at det ikke skjer noe hvis man ikke tar i et tak. Jeg tror jeg har det fra mamma og pappa. Pappa var med å stifte SK Vats 94. Jeg vet at ting ikke skjer automatisk, sa Nordtveit.