Gå til sidens hovedinnhold

Kanskje heller gi gratis entre til de som holder orden? Gult kort, FKH

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

FKH leverer prestasjoner til en solid 7-er på spillerbørsen søndag, men avslutter likevel med å pådra seg et klart gult kort – og også med å avfyre et skudd som går langt utenfor mål.

Et helt klart bomskudd, altså. For det er vanskelig å tolke klubbens premiering av bilister som bryter parkeringsbestemmelsene – og følgelig mottar parkeringsbot for dette – i forbindelse med hjemmekampen mot Bodø/Glimt, som noe annet.

Premien er for ordens skyld at FKH velger å gi disse bilistene gratis kampbilletter. Klubben vil altså belønne noe som definitivt er uønsket adferd, framfor å hylle positiv adferd, som er innafor bestemmelser og regler. Forstå det den som kan.

At enkelte «syndere» er provosert over at de mottar bot, på en søndag og i forbindelse med kamp, er overraskende. Men til orientering til dem: Den sjuende dag i uka, hviledagen, innebærer ikke på noe som helst vis at regler og forordninger unnlater å gjelde. Det er ikke det som ligger i begrepet «hvile».

Og til FKH: Kanskje det hadde vært mer musikalsk å gi gratis kampbilletter til naboer til Stadion som i forbindelse med kampdag utsettes for parkering i hytt og vær, på fortauer og eiendommer. Som også fortvilet melder at de sperres inne av bilister som tar seg til rette.

Men siden klubben er i gang med å dele ut kampbilletter, kan det kanskje være på sin plass å gi gratis entre til de som holder orden, til fellesskapets beste, i solskinn og regn, gjennom å gjøre jobben sin – parkeringsvaktene. Eller til fotballelskende bilister som lovlig parkerer i umiddelbar nærhet til Stadion, som på gamle Flotmyrbanen, eller nedover mot sentrum. De fortjener det.

Så kan kanskje FKH sitt gule kort strykes før neste serierunde.

Kommentarer til denne saken