Kleskjede stenger 20 butikker

SKAL SPARE INN: Kleskjeden Kappahl stenger flere butikker.

SKAL SPARE INN: Kleskjeden Kappahl stenger flere butikker. Foto:

Kappahl resultat faller det gjør at den svenske kjeden tar grep. Lokale senterledere sier at lokale butikker ikke står i fare for nedleggelse.

DEL

HANDEL: Svenske Kappahl skal spare inn 100 millioner kroner, blant annet ved å stenge en rekke butikker, melder E24 onsdag morgen.

Kjeden har 101 butikker i Norge, blant annet en på Oasen Storsenter og Amanda Storsenter.

Totalt har kjeden 380 butikker i Norden, Polen og Storbritannia.

Hvilke butikker som skal legges ned, er foreløpig ikke kjent.

Ikke fare for de lokale butikkene

Ifølge senterlederne ved Oasen og Amanda vil ikke de lokale butikkene rammes.

Vi har ganske nylig fornyet leiekontrakten med KappAhl her på Oasen for flere år, sier senterleder Dag Einar Solberg hos Oasen i en epost til Haugesunds Avis.

Senterleder på Amanda, Ann Elin Marthinussen forteller at Kappahl-butikken på senteret i Haugesund kommune ble oppgradert så sent som oktober i fjor.

Må øke effektivitet og produktivitet

Driftsresultatet til kleskjeden etter andre kvartal endte på to millioner svenske kroner, sammenlignet med fem millioner svenske kroner på samme tidspunkt i fjor.

– I hovedsak medfører restruktureringsprogrammet at vi fortsetter å gjennomgå strukturelle utfordringer for å øke effektivitet og produktivitet. Arbeidet med å stenge butikker som ikke bidrar med lønnsomhet intensiveres, sier administrerende direktør og finansdirektør Peter Andersson til E24.

Nedleggelser av butikker er ett av flere grep kjeden skal foreta i tiden framover for å spare penger.

Artikkeltags