FRIIDRETT: Lørdagens seier var Tom Erling Kårbøs sjette NM-gull i hinder. Det var også han første løp siden VM i Doha.

Lørdag tok Fredrik Sandvik kommandoen fra start, og Kårbø var den eneste som hang med.

– Fredrik satset veldig hardt fra start og løp fort. Jeg prøvde bare å bite meg fast. Etter hvert merket jeg at det begynte å bli litt fort. Jeg var litt skeptisk på forhånd på hvor god form jeg var i ettersom det er lenge siden jeg har konkurrert.

– Jeg la meg på en fart jeg trodde jeg kunne holde til mål, og da det nærmest seg mål klarte jeg å øke litt på slutten. Jeg disponert løpet ganske bra, synes jeg.

Tom Erling Kårbø løp i mål på tiden 8.33.06. Fredrik Sandvik fra Ullensaker/Kisa kom på 2. plass med tiden 8.49.11. Kårbøs tid var kun seks sekunder bak hans personlige rekord.

Konkurrenten falt en runde før mål

Sandvik ledet løpet fram til han falt på hinderet drøyt 400 meter fra mål. Han ble dermed forbiløpt av Kårbø og endte hele 16 sekunder etter bømlingen, som representerer Stord, i mål.

– Det var litt overraskende at han falt over det hinderet, og det er jo ikke den kjekkeste måten å vinne på, sier Kårbø.

På spørsmål om han kunne slått Sandvik uansett, svarer norgesmesteren:

– Jeg følte jeg hadde utlignet farten og var klar til å øke på sisterunden. Jeg var i alle fall innstilt på at jeg kunne ta igjen den farten han holdt, så om han ikke hadde økt selv tror jeg at jeg kunne nærmet meg. Om jeg hadde vunnet uansett, finner vi aldri ut, smiler Kårbø.

EKSTERN LENKE: Resultater 3.000 meter hinder NM

Over to år siden forrige løp

Kårbø har faktisk ikke løpt 3.000 meter hinder siden VM i 2019. Det var derfor ikke rart at han var usikker før start.

– Jeg hadde riktignok et lite desperat forsøk like før OL-fristen gikk ut i år. Det var på en 2.000 meter hinder. Men det var ikke noe særlig. Jeg kom fra skade og hadde vært fem uker uten løping, forteller 32-åringen.

Bømlingen har ingen planer om å gi seg på toppnivå ennå.

– Jeg har lyst å satse neste år mot både EM og VM. Målet er å kvalifisere meg til begge de to mesterskapene.

– Jeg skal konkurrere ganske mye nå de neste ukene for å få meg noen løp. Jeg har ikke noe behov for en sesongpause siden jeg ikke har konkurrert på lenge, avrunder Tom Erling Kårbø.

Sjekker inn hos Team Ingebrigtsen i Spania: – Det smitter over på meg, som er en litt mer forsiktig type