KARMØY: Torsdag 28. oktober starter Karmøy kommune med influensavaksinering.

Dette vil i hovedsak skje hos fastlegene, men også enkelte dager på koronasenteret på Bygnes.

Smittevernlege Martin Eikrem ber folk vurdere å ta vaksinen.

«For personer i risikogruppene kan influensa blant annet føre til alvorlig lungebetennelse og forverring av mange kroniske sykdommer. Personer med hjerte-/karlidelser er mer utsatt for hjerteinfarkt, hjerneslag og død i influensasesongen enn ellers i året. Vær også spesielt oppmerksom på at også noen barn tilhører risikogruppen og anbefales vaksine. Influensa i svangerskapet kan være mer alvorlig enn ellers, både for mor og barn. Vaksinasjon av mor under graviditeten beskytter mor under svangerskapet og gir også barnet beskyttelse mot influensa den første tiden etter fødselen», skriver kommunen i en pressemelding.

Det er mulig å bestille time til vaksinering nå. På koronasenteret blir personer over 65 år vaksinert med influensavaksine. Time kan bestilles på nett eller via koronatelefonen.

I tillegg inviteres alle over 65 år til å ta dose 3 mot koronaviruset. Også denne vaksinen kan bestilles på nett, eller på koronatelefonen. Forutsetningen for dose 3 er at det har gått mer enn seks måneder siden dose 2.

De som har hjemmetjenester kan også bli tilbudt koronavaksine hjemme.

Det må også gå minst en uke mellom koronavaksinering og influensavaksinering.