– Tankene går først og fremst til vår kollega og hans pårørende

BLE KRITISK SKADET: En mann i 40-årene fra Karmøy ligger kritisk skadet på Haukeland universitetssjukehus etter ei arbeidsulykke mandag formiddag.

BLE KRITISK SKADET: En mann i 40-årene fra Karmøy ligger kritisk skadet på Haukeland universitetssjukehus etter ei arbeidsulykke mandag formiddag. Foto:

Stemningen hos Mecan er naturligvis sterkt preget av kollegaen i 40-årene ble kritisk skadet i en arbeidsulykke mandag formiddag.

DEL

KARMØY: Det var en mann i 40-årene bosatt på Karmøy som var involvert i arbeidsulykken i en industrihall på Husøy i går. Pårørende er varslet.

Mandag morgen kunne ikke politiet si noe mer om mannens tilstand. Siste informasjon fra Haukeland universitetssjukehus i Bergen er at mannen er kritisk skadet.

Ifølge politiet dreier det seg om hodeskade.

– Informasjonen som ble gitt fra operasjonssentralen i går er riktig. Det var under trykktesting av et rør i en industrihall det gikk galt. Vi har et klart bilde av hva som skjedde, men vi arbeider sammen med bedriften og Arbeidstilsynet for å finne ut hvorfor det skjedde, forteller politioverbetjent Kyrre Lindanger i Sør-Vest politidistrikt mandag morgen.

Lindanger er avsnittsleder for politiets nordsjø/miljøseksjon.

– Vitner er avhørt og bedriften har fått hjelp av kommunens psykososiale kriseteam. Det var nok dramatisk for dem som opplevde dette, kommenterer Lindanger.

Arbeidsulykken skjedde ved bedriften som tidligere het Dreieservice, men skiftet navn til Mecan i 2015. Daglig leder Øivind Erland og resten av gjengen på arbeidsplassen er naturligvis preget av ulykken.

– Tankene går først og fremst til vår kollega og hans pårørende. Vi har tett dialog med pårørende og prøver å bistå så godt vi kan. Samtidig følger vi opp våre ansatte, forteller Erland.

– Hva gjør en bedrift som opplever en så alvorlig ulykke?

– Vi har benyttet oss av bedriftshelsetjenesten og også Karmøy kommunes kriseteam. I tillegg har vi har flere korte infomøter. For å holde hverandre oppdatert og prate. Det er viktig å ta vare på hverandre når man får en så alvorlig ulykke tett innpå oss, påpeker Mecans daglige leder.

Dreieservice, som altså nå heter Mecan, ble etablert i 1987. Produksjonsbedriften lager deler på oppdrag, primært for offshore- og prosessindustrien. Ifølge Mecans hjemmeside har bedriften 36 ansatte.

Artikkeltags