– Denne problematikken dukker stadig opp

TIL BUNNS: En av de to båtene som er blitt lagt ved en privat kai på Avaldsnes sank i natt.

TIL BUNNS: En av de to båtene som er blitt lagt ved en privat kai på Avaldsnes sank i natt. Foto:

På en privat kai i Bøvågen fortsetter problemet ved at fritidsbåter blir fortøyd og forlatt. Tirsdag ble Karmøy brannvesen varslet for å sjekke forurensningsfaren da en båt sank natten før.

DEL

KARMØY: – Vi har vært på stedet, men det er såpass små mengder, og derfor lite vi kan gjøre, sier Audun Matre i Karmøy brannvesen.

Matre forklarer at brannvesenets jobb er å bistå ved akutt forurensing, men legger til at de har forsøkt å ta bort vrakgodset som fløt rundt båtene, for å gjøre det tryggere for andre båtførere i området.

Det er ikke første gang dette skjer på den private kaien i Bøvågen. I juli skrev Haugesunds Avis om beboere ved Avaldsnes Brygge som var oppgitt over båter som ble fortøyd og forlatt på nabotomta. 

Meldt videre

Matre er usikker på om det er noen av de samme båtene som fortsatt ligger der.

– Vi har nå meldt saken videre til både politiet og Karmsund havnevesen. I tillegg vil dette bli fulgt opp av en miljørådgiver i Karmøy kommune, sier han.

Havnedirektør i Karmsund havnevesen Tore Gautesen sier til Haugesunds Avis at de kun har ansvar for offentlige kaianlegg.

– Det er den private kaieieren som har ansvaret selv, så lenge båten ligger til kaien, uten at eier er identifisert. Dersom eier er kjent, er det eiers ansvar, forklarer han.

Både brannvesenet og havnesjefen forteller at båter som blir forlatt på denne måten er et stort problem.

Artikkeltags