Oasen gikk ned 25 millioner i omsetning i fjor

Omsetningen ved Oasen Storsenter ble påvirket av byggeaktiviteten.

Omsetningen ved Oasen Storsenter ble påvirket av byggeaktiviteten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Oasen Storsenter opplevde nedgang i omsetning i fjor, mens Bømlo Storsenter økte med 22,3 prosent

DEL

HANDEL: Tall fra Olav Thon Gruppens kjøpesentre i Norge viser en økning i omsetningen med to prosent i 2017 sammenlignet med 2016.

Olav Thon Gruppen eide og forvaltet til sammen 98 kjøpesentre i Norge i fjor. Disse hadde en samlet butikkomsetning på 67,2 milliarder kroner.

Lokalt er Oasen Storsenter på Norheim det største. Der gikk handelen ned med 25 millioner kroner i fjor, sammenlignet med 2016.

Utbygging

– Det skyldes to faktorer. Fra mars i fjor har vi hatt utbygging gående, noe som har redusert parkeringskapasiteten og sperret den ene inngangen mot vest. Det har vi merket ved at kundene opplever adkomsten som vanskelig. Den andre årsaken er at Sport Outlet-butikken som var i Kongsgården flyttet som følge av utbyggingen, sier senterleder Dag Einar Solberg.

ÅRSAK: Senterleder Dag Einar Solberg på Oasen forteller at utbyggingen på senteret rammet omsetningen i fjor.

ÅRSAK: Senterleder Dag Einar Solberg på Oasen forteller at utbyggingen på senteret rammet omsetningen i fjor. Foto:

Når utbyggingen er ferdig i oktober skal Meny inn i nybygget og sportsbutikken XXL skal inn i andre etasje og samtidig overta størstedelen av arealet Meny-butikken disponerer i dag.

XXL-butikken vil bli på 3.800 kvadratmeter, og åpnes på nyåret 2019.

Nye butikker

På Bømlo Storsenter forklarer senterleder Geir Aga den store omsetningsøkningen med at det er kommet inn en del nye butikker i senteret, og at en opprustet Rema 1000 med post i butikk har hatt en stor økning.

– I tillegg har julehandelen vært god sammen med Black Friday, sier Aga.

Tallene fra de 26 butikkene i Amfi Åkrehamn viser at senteret holder stand mot konkurrenten Oasen på fastlandssiden.

– Vi har en god butikkmiks, og i 2016 fikk Rema 1000 nye lokaler. Karmøybuen bruker senteret mer og mer, og vi har stoppet handelslekkasjen. Vi satser på god service, noe vi også får god score på i kundeundersøkelser, sier senterleder Magnar Vetvik.

Færre handledager

– Det er flere faktorer som påvirket omsetningstallene for 2017. Noen av kjøpesentrene våre var under ombygging og det var færre handledager i desember 2017 enn i 2016 – noe som førte til lavere salgstall. Kjøpesentermarkedet har også blitt noe påvirket av økt konkurranse fra andre aktører og netthandel. Besøkstallene på våre kjøpesentre holder seg fortsatt på et høyt nivå og fysiske butikker er viktige, sier Thomas E. Rønning som er direktør for kjøpesenterdivisjonen i Olav Thon Gruppen i en epost.

Olav Thon Gruppen eier og forvalter 8 av de 10 største kjøpesentrene i Norge målt etter butikkomsetning.

Omsetningstall for kjøpesentrene

2017 2016 %-endring
Oasen Storsenter 797 822 –3
Amfi Stord 410 413 -0,7
Amfi Åkrehamn 291 288 1
Bømlo Storsenter 273 212 22,3
SUM 1.771 1.735 2,0

Alle tall i millioner

Artikkeltags