BLOGG: Om to uker setter Silje Husebø (29) seg på flyet til Oslo. Der skal hun være med på prisutdelingen i Norges største bloggkåring - Vixen Blog Awards. Bloggen hennes, Siljes blogg, er en av fem finalister i klassen «Beste interiørblogg 2012».

- Jeg tror jeg besvimer om jeg vinner, ler hun.

Selv ante hun ikke at hun var nominert, engang. Først da en epost fra Vixen dukket opp i innboksen, skjønte hun at noen hadde nominert hennes blogg til kåringen.

Silje Husebø

Silje Husebø (29)

- Jeg visste faktisk ikke hva Vixen var engang. Og det er hundrevis av nominerte blogger. Men kult at en liten blogger fra Karmøy kommer helt til finalen, blant alle de store og kjente bloggerne.

Husebø kommer fra Etne, er sjukepleier, mor til to barn på fem og tre år - og interiørblogger. Blogging startet hun med for tre og et halvt år siden da hun og mannen kjøpte hus på Vormedal. Først var det en blogg om familie- og hverdagsliv, men den skle mer og mer over til å bli en blogg om interiør.

- Jeg følte det ble litt for personlig å skrive om barn og familie. Og så steg lesertallet da jeg blogget om interiør og delte interiørtips. Det ble en kjekk hobby, som ble enda kjekkere etter hvert som jeg fikk mer og mer respons.

Og hva er det som får Siljes blogg til å skille seg ut? Stikkordene er natur, skandinavisk stil, DIY (Do It Yourself) og gjenbruk.

- Tilbakemeldingene jeg får er at jeg har en egen stil. Den er litt vanskelig å beskrive, men sånn 70 prosent Fretex/ABR-senteret – resten design. Også liker jeg veldig godt å snekre og pusse opp møbler sjøl.

Hun forteller at hun henter mye inspirasjon fra bruktbutikker.

- Jeg elsker å gå og se i bruktbutikker! Og så leser jeg en del utenlandske blogger og får en del tips gjennom bildetjenesten Pintrest.

Hver dag er del ca. 1.500 lesere innom bloggen. Få i forhold til noen av dem hun konkurrerer mot i bloggkåringen. Og hun tjener ikke penger på bloggingen.

- Nei. Ikke ennå, ler hun.

- Jeg får en del henvendelser og samarbeider med noen få. Men det må være noe jeg kan stå inne for, som passer inn og som jeg selv liker.

Hun har ikke planer om å gjøre noe spesielt med bloggen fram mot finalen. En utvalgt jury teller 50 prosent i finalen. Stemmer fra lesere teller 50 prosent. Husebø innrømmer at hun for tiden maser litt om stemmer til venner og kjente.

HER KAN DU STEMME PÅ HUSEBØ

- Men jeg gjør ikke noe ekstra på bloggen. Jeg fortsetter som før og lager jeg innlegg som jeg pleier.

SE FLERE LOKALE BLOGGER PÅ VÅR BLOGGSIDE