– Sunt med forandring

BRA MED KONKURRANSE: – Hele regionen må få vite om alt det spennende som skjer og rører seg på Karmøy, mener Øystein Merkesvik. Han er nyansatt som reportasjeleder og journalist i Haugesunds Avis.

BRA MED KONKURRANSE: – Hele regionen må få vite om alt det spennende som skjer og rører seg på Karmøy, mener Øystein Merkesvik. Han er nyansatt som reportasjeleder og journalist i Haugesunds Avis. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Selv om Øystein Merkesvik nå slutter som redaktør i Karmøynytt, slutter ikke hans engasjement for å løfte fram stort og smått som skjer i Karmøy. – Jeg starter i en fantastisk spennende jobb, sier han. I mai starter han i Haugesunds Avis.

DEL

KARMØY: – Jeg har gått mange runder med meg selv før jeg bestemte meg. Karmøynytt har på mange måter vært hjertebarnet mitt i mange år. Vi har lagt ned mye arbeid, og jeg er stolt av det vi har fått til. Men etter over åtte år er det ingen tvil om at det er sunt med forandring, sier Øystein Merkesvik.

Fortjent for karmøybuen

6. mai starter han i ny jobb som leder og journalist på Karmøy-kontoret til Haugesunds Avis.

– Det er kanskje spesielt å gå til «konkurrenten». Men jeg har jobbet i Haugesunds Avis før, så det er litt som å komme tilbake til familien. Det er en fantastisk spennende jobb og en takknemlig oppgave, sier Merkesvik.

Øystein Merkesvik er veldig positiv til den satsingen Haugesunds Avis nå gjør i Karmøy, og mener det er noe karmøybuen fortjener. Merkesvik tror ikke leserne vil reagere nevneverdig på at han forlater Karmøynytt.

– Jeg tror de fleste forbinder meg med en som er til stede der det skjer, en ambassadør for Karmøy. Det er Karmøy-hjertet som banker hardest for meg, og det er viktig for leserne at de får en god og troverdig journalistikk. Det vil være mye av den samme jobben jeg skal gjøre i Haugesunds Avis som jeg har gjort i Karmøynytt, sier Merkesvik.

Han sier de har merket satsingen Haugesunds Avis har gjort i Karmøy.

– De puster oss i ryggen og det er bra for begge parter. Karmøybuen blir mer synlig, og det fortjener de.

– Den beste vi kunne funnet

Ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis, Einar Tho, er glad for at Øystein Merkesvik nå vender tilbake til avisa.

– Øystein har gjort en imponerende jobb med å bygge opp og drive Karmøynytt. Han er en dyktig journalist og har et stort kontaktnett på Karmøy. Da vi forsto at han kunne være interessert i stillingen vi lyste ut, var det opplagt at han var en god kandidat, sier Tho.

Merkesvik som i dag er ansvarlig redaktør i Karmøynytt, har tidligere vært redaksjonssjef i Karmøybladet, redaktør for TV Haugaland og Hnytt, videoreporter i Haugesunds Avis, reporter og vaktsjef i TV Vest, stringer for P4 og programleder for Radio Sentrum i Oslo.

– Det var flere dyktige søkere til stillingen, men jeg er trygg på at vi nå ansetter den beste vi kunne ha funnet til jobben. Øystein brenner for Karmøy og for journalistikk, sier Einar Tho.

Øystein Merkesvik vil sammen med Marius Amdal Haugen, Ine Rossebø Knudsen og Ruth Sunnanå Sveistrup utgjøre laget som jobber for Haugesunds Avis på Karmøy.

Artikkeltags