Nå skal Olavskirken restaureres (igjen)

SKAL FIKSES:  Olavkirken på Avaldsnes gjøres klar for et større restaureringsarbeid.

SKAL FIKSES: Olavkirken på Avaldsnes gjøres klar for et større restaureringsarbeid. Foto:

Den kjente profilen til steinkirken glimter og skinner litt ekstra for tiden. En enormt stillas er reist rundt tårnet og snart vil hele kirken være dekket av stillaser.

DEL

KARMØY: Kirken som ble reist av Håkon Håkonson rundt 1250, sto etter omfattende restaureringsarbeider helt fra midten av 1800-tallet fram slik vi i dag kjenner den i 1929.

Kirken ble vigslet til Olav den hellige, og den er derfor en av flere Olavskirker, og et viktig stoppested for pilegrimer på vei til Trondheim og Nidaros.

Under 2. verdenskrig ble tårnet til kirken berget ved at Riksantikvaren og lokalbefolkningen bygde et enormt plankeskjelett over tårnet som så ble skjult og ikke lenger var brukbart som landemerke for engelske bombefly.

DOBBELTÅRN:  Tårnet på Olavkirken på Avaldsnes gjøre klart for vedlikeholdsarbeider.

DOBBELTÅRN: Tårnet på Olavkirken på Avaldsnes gjøre klart for vedlikeholdsarbeider. Foto:

Kirkeverge Kjetil Osnes Bøe i Karmøykirken opplyser at kirken skal restaureres både utvendig og innvendig. De indre arbeidene begynner først i 2019.

Kostnadene ved restaureringen er foreløpig er beregnet til 30,5 millioner kroner – med de usikkerhetsfaktorene som henger ved slike spesielle bygg.

Akasia Eiendomsforvaltning AS har ansvar for murarbeidene, mens byggmeister Kolås AS skal stå for tømmerarbeidene. Stillasgruppen AS står for utfordringene med de enorme stillasene.

Artikkeltags