Gå til sidens hovedinnhold

Analyserer Birgitte-funn på nytt

Artikkelen er over 9 år gammel

HAUGESUND: Politiet i Haugesund stilte i oktober et spørsmål til Kripos om ”analyseverktøyet for kriminaltekniske spor vesentlig bedre nå enn i 2003”.

Ifølge NRK har svaret nå kommet.  Kripos mener deler av bevismaterialet i Birgitte Tengs-saken egner seg for å bli undersøkt på nytt.

Bakgrunnen for spørsmålet fra politiet var et brev fra det drapsfrikjente søskenbarnets advokat, Arvid Sjødin. Han begrunnet dette med anbefalinger blant annet fra leder av Forensic Science Service i London, Christopher Hadkiss.

Daværende fungerende politimester i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Modolf Haraldseid, sendte 12. oktober 2011 en anmodning om bistand til Kripos.

Drapet på Birgitte Tengs 6. mai 1995 er fortsatt den eneste uløste drapsgåten i vårt distrikt.

SAMLESIDE: BIRGITTE TENGS-SAKEN

For åtte år siden ble tekniske spor som ble sikret etter drapet analysert på nytt ved et rettsmedisinsk institutt i Østerrike. Arbeidet pågikk over to år, for å se om den teknologiske utviklingen kunne gi politiet nye svar på drapsgåten.

Hårstråene som ble analysert, stammet fra fem personer. DNA-prøver fra i alt 43 menn ble sendt for å sammenligne med hårene, men ingen stemte overens med DNA fra hårene.

FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK:

Kommentarer til denne saken