KARMØY: Årsaken er at mannskap på et AS332L1 Super Puma helikopter fra CHC Helikopter Service skal trene på ettersøksflyging og landing med lysforsterkende briller, såkalte Night Vision Goggles (NVG).

Bakgrunnen er at redningstjenesten skal i årene framover moderniseres, og Luftforsvarets 330 skvadron vil få erstattet sine gamle Sea King-helikoptre med 16 nye og mer avanserte AW101-helikoptre.

– Smidig overgang

– Innfasingen av de nye helikoptrene er en omfattende og krevende prosess. For å avlaste Forsvaret gjennom den tiden innfasingen pågår, er det bestemt at en sivil helikopteroperatør skal overta ansvaret for redningstjeneste med helikopter fra 330 skvadronens base ved Florø lufthavn. Justis- og beredskapsdepartementet valgte Sola-baserte CHC Helikopter Service AS som operatør for dette oppdraget.

– CHC Helikopter Service er glade og stolte over at myndighetene viser oss denne tilliten i et så viktig samfunnsoppdrag, og at vi på denne måten kan bidra til fornyelse av redningstjenesten og en smidig overgang til nytt helikoptermateriell i Luftforsvaret. Vi har mange erfarne folk med bakgrunn bl.a. fra luftambulanse og offshore redningstjeneste i våre rekker, og har kjørt en grundig seleksjonsprosess for å sikre at kvaliteten på Redningstjenesten opprettholdes uavbrutt når vi overtar stafettpinnen fra 330 skvadronen, sier Per Arne Utne, prosjektleder SAR Florø til Haugesunds Avis.

Kun øvelse

CHC Helikopter Service skal operere ut fra Florø i drøye tre år fra begynnelsen av september i år, inntil 330 skvadronen returnerer med sine nye helikoptre.

Utne sier helikopteret vil følge ruter og velge treningsområder som er til minst mulig sjenanse for befolkningen i området.

– Det er likevel ikke til å unngå at publikum kan merke noe til denne nattlige aktiviteten. Derfor ønsker vi å gå ut med informasjon, slik at flygingen ikke fører til uro i befolkningen. Dette er kun øvelser, og det er ikke redningsaksjoner på gang i forbindelse med våre flyginger.