Vant Byggeskikkprisen 2015

TIL TOPPS: Arkitekt er Sevland Bunyan Arkitekter AS.

TIL TOPPS: Arkitekt er Sevland Bunyan Arkitekter AS.

Artikkelen er over 4 år gammel

Eneboligen til Inghild og Kåre Storesund på Torvastad får Karmøy kommunes byggeskikkpris 2015.

DEL

KARMØY: Avgjørelsen om hvem som vant prisen ble tatt av Hovedutvalg teknisk torsdag kveld.

I begrunnelsen heter det:

«Boligen ligger i utkanten av et gårdstun som erstatning for et eldre våningshus på gården. Beliggenheten er fri i et åpent kupert jordbrukslandskap. Her ligger trolig motiveringen for å gi bygningen form og materialkarakter som minner om tradisjonelle driftsbygninger.

Stilen er alminnelig minimalistisk, men i stedet for vanlig kubistisk form har den langstrakte dominerende delen av bygningen bratt saltak. Slik får bygningen særpreg og lokal tilknytning.

Naturkreftene

Vegger og tak er i hovedsak kledd med panel som skal bli grå av naturkreftene, men det er også benyttet fasadeplater og svartbeiset panel for å bryte opp og forsterke boligens tradisjonelle bygningskropp.

Linjeføringen i bygget er storslagen og konsekvent. Det minimalistiske formprinsippet er ikke skjemt av tilfeldige detaljløsninger.

Tvert imot beundrer man hvordan f.eks. nedløpssystemet er integrert i arkitekturen, delvis ved at det er skjult og delvis ved at det er nyttet rent dekorativt.

Bygget er plassert slik i terrenget at eierne kan benytte den fantastiske utsikten mot havet maksimalt. I sør er en skjermet uteplass, men anlegget har fortsatt en utfordring i å modellere terrenget rundt huset mykt inn til bygningen.»

Prisen deles ut under ordførerens nyttårsmottakelse.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken