HAUGESUND: - Mest sannsynlig blir det ingen flygninger til London i vinter, sier daglig leder i Haugesund Travel og goto.no, Odd Erik Salvesen.

Det betyr i så fall ingen Ryanair-fly på Helganes fra november til mars.

LES OGSÅ: Jobb på Haugalandet, middag i London

LES OGSÅ: En følelse av noe internasjonalt og urbant

LES OGSÅ: - En snarvei gjennom gjerdet i hagen

- Fryktelig kjedelig

Mens vinterrutene fra Rygge allerede er lagt ut, står feltene for Haugesund tomme på Ryanairs nettsider.

- Hvis London ryker, er det fryktelig kjedelig, sier Salvesen.

Det meste av trafikken fra Haugesund er weekend-basert. Etter det Haugesunds Avis kjenner til, er utfordringer med midtuketrafikken, samt for lite motstrømstrafikk årsakene til at Haugesund droppes etter tolv år.

Tidligere reiste en del oljearbeidere motstrøms med lavprisselskapet, men nedgangstider i oljebransjen merkes.

Uenigheter med Avinor

En annen vesentlig årsak som Haugesunds Avis kjenner til, er at det har oppstått et vakum i arbeidet med ruteutvikling, deriblant London på grunn av uenighetene med Avinor, som oppsto i fjor høst.

- Vi må jobbe videre for å styrke grunnlaget for å få mer besøk til regionen, også vinterstid. Vi er litt for små til å trekke mengder med folk, og Vikingland kan være et produkt som vil trekke mer turister, sier Salvesen.

Vil gå ut oktober

Han presiserer at flyene mellom Helganes og Stansted vil gå ut oktober.

- Kommer ruten tilbake våren 2016?

- Det er absolutt planen og sommersesongen er tradisjonelt veldig sterk. Men man har ingen garantier for noen ting. Kravene blir tøffere og tøffere til alle ruter og flyselskaper, så det er enda viktigere å jobbe aktivt med ruteutvikling og rammene til å kunne gjøre dette, sier Salvesen.